Пт, 2024-03-29, 16:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:38
БПП і "Народний фронт" хочуть створити коаліцію "на двох"
Інші останні Політичні новини

Депутат Ірина Суслова увійшла до складу фракції БПП.

Про відповідну її заяву повідомив віце-спікер ВР Андрій Парубій на засіданні ВР, повідомляє "Українська правда".

Крім того, за інформацією УП, заяви на вступ до фракції БПП написав депутат Павло Кишкар. Із Ганною Гопко, яку раніше виключили з "Самопомочі", ведуть переговори.

Це фактично підтверджує інформацію депутата Сергія Лещенка про те, що Адміністрація президент намагається сформувати коаліцію двома фракціями – БПП і НФ, без Юлії Тимошенко.

Вранці депутат від БПП Артур Герасимов повідомив, що в коаліцію готові увійти 223 депутати, передали в прямому ефірі телеканалу "Рада".

Суслова пройшла у парламент у складі партії "Воля" за списком "Самопомочі". До керівництва партії також входив Єгор Соболєв. Однак після входження до ВР, між Сусловою з одного боку і Соболєвим з другого стався конфлікт, бо ті намагалися узурпувати партію. В результаті конфлікту Соболєв вийшов із "Волі".

Суслова вважається людиною Дерев'янка.

Крім того, саме Суслова звернулася до ГПУ з проханням розпочати розслідування у справі про нібито зникнення грошей, які США та ЄС виділяли на реформування Генпрокуратури.

Послу США довелося пояснювати, що гроші не перераховуються на рахунки державних структур.

Заступник генпрокурора Давід Сакварелідзе назвав це розслідування спробою атакувати його команду.

Нагадаємо, Лещенко заявляв, що в Адміністрації президента намагалися зібрати коаліцію, не вдаючись до послуг Юлії Тимошенко. "Президент і керівництво АП провели низку зустрічей з позафракційними мажоритарниками, пропонуючи їм вступити до фракцій БПП і "Народний фронт" з тим, щоб довести чисельність цих двох фракцій до розміру, який складе 226 голосів", - розповів депутат. - Про те, чи вдалося вивести з гри Тимошенко, буде зрозуміло, якщо почнуть оголошувати про вступ до фракції БПП і НФ депутатів, які не входять до цих фракцій".

Кілька позафракційних депутатів написали заяву про вступ до фракції "БПП" - Гончаренко

Декілька позафракційних депутатів написали заяву про вступ до фракції "Блоку Петра Порошенка".

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав у коментарі журналістам народний депутат від "БПП" Олексій Гончаренко.

Водночас він відмовився назвати точну кількість депутатів, готових вступити до фракції "БПП".

Гончаренко не виключив, що поповнення таким чином фракції "БПП" дозволить у майбутньому створити коаліцію за участю двох фракцій - "БПП" та "Народний фронт".

На запитання журналістів, яким чином "БПП" стимулює цих позафракційних депутатів до вступу у фракцію, Гончаренко відповів: "Ми пропонуємо їм увійти до фракції "БПП", щоб разом з нами і "Народним фронтом" створити коаліцію".

За його совами, ці люди розуміють, що в державі політична криза, яку необхідно вирішувати.

Гончаренко підкреслив, що багато депутатів не хочуть йти на дострокові вибори, розуміючи їх недоцільність у нинішній ситуації.

Він нагадав, що свого часу в парламенті вже була коаліція чисельністю 228 народних депутатів, котра 226-ма голосами підтримала кандидатуру Юлії Тимошенко на посаду прем`єр-міністра України.

Водночас Гончаренко наголосив, що наразі тривають переговори щодо можливості створення коаліції з фракціями "Батьківщина" та фракцією Радикальної партії.

Він підтвердив, що фракція Радикальної партії претендує на посаду голови ВР.

"БПП" і "Народний фронт" можуть створити коаліцію удвох із залученням позафракційних депутатів - Найєм

Фракції "БПП і "Народний фронт" можуть створити коаліцію удвох із залученням позафракційних депутатів.

Про це заявив народний депутат з фракції "Блоку Петра Порошенка" Мустафа Найєм у коментарі журналістам, повідомили у прес-службі "БПП".

За його словами, "зараз з боку "Батьківщини" триває шантаж".

"До того як у нас було чотири партнери в коаліції, "Батьківщина" і Радикальна партія ділили між собою "золоту акцію", а зараз у них монополія на диктування умов у цьому питанні. І мені здається, що Тимошенко повторює той же сценарій, який вони проробляли в 2006 році, а потім ще багато разів під час коаліційних переговорів", – зауважив парламентарій.

"Юлія Володимирівна вже розпочала свою парламентську кампанію. Ті вимоги, які вони висуває коаліції, неможливі, з огляду на те, які ми маємо міжнародні договори. Це все робиться заради одного, аби потім сказати – я пропонувала, я хотіла, але так не сталося…" – сказав Найєм.

"При всій повазі до Юлії Володимирівни, мені здається, що це – маніпуляція. Ба більше, це маніпуляція, в яку вона втягує дві великі фракції. Це не зовсім щиро говорити, що готова створювали коаліцію і підтримувати будь-якого прем’єр-міністра, а з іншого боку - висувати нездійсненні вимоги. Це, фактично, ультиматум", – наголосив народний депутат.

"У двох фракціях "БПП" і "Народний фронт" є можливість створити коаліцію на двох. Але для цього потрібно залучити позафракційних депутатів. Мається на увазі не "регіоналів", не тих людей, які були причетні до минулої влади, а тих, хто свого часу вийшли з фракцій або були виключені. Ці депутати можуть бути залучені або через "БПП", або через "Народний фронт". І це – одна зі схем, за якою може бути створена коаліція. Наскільки це реально – покаже час. Переговори з ними ведуться. Це не порушує коаліційну угоду, програмні положення двох партій", – сказав народний депутат.

Нагадаємо, в лютому з коаліції "Європейська Україна" вийшли фракції "Самопоміч" і "Батьківщина". 24 березня коаліцію покинули "радикали". Раніше фракція БПП загрожувала виходом з коаліції в разі, якщо прем'єр-міністр Арсеній Яценюк не напише заяву про відставку.

Коаліція втрачає статус парламентської більшості, якщо депутатів в ній стає менше мінімально необхідної кількості в 226 депутатів.

29 березня у Юлії Тимошенко була особиста зустріч в кабінеті голови парламенту Володимира Гройсмана, де вона озвучила нові вимоги очолюваної нею партії "Батьківщина". У вівторок вдень стало відомо, що фракція "Батьківщини" залишається в переговорному процесі щодо створення нової коаліції, але висуває умови.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 774 | Додав: adminA | Теги: БПП і Народний фронт, коаліція на двох | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]