Пт, 2024-03-29, 04:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:43
БПП спробувала повернути "Самопоміч" до коаліції
Інші останні Політичні новини

Фракція "БПП" обговорила із "Самопоміччю" можливість її участі в коаліції.

Як передає кореспондент УНІАН, про це в коментарі журналістам повідомив заступник лідера фракції "БПП" Олексій Гончаренко.

Зокрема, на запитання про те, що обговорювалося на зустрічі двох фракцій, яка щойно відбулася у ВР, він сказав, що "ми запитали у колег їхню позицію по коаліції і уряду".

"Вони відповіли, що в коаліцію вони не йдуть, а готові при якихось умовах підписати якусь угоду, що вони є партнерами коаліції меншості, уряду меншості", - зазначив Гончаренко.

На запитання, чи погоджується "БПП" на такі умови, Гончаренко наголосив, що "цього немає в українській Конституції". "Коли на це Конституція погодиться, тоді і ми зможемо погодитись", - зазначив парламентарій.

У свою чергу лідер фракції "Самопоміч" Олег Березюк зазначив, що ця зустріч була ініційована членами фракцій БПП і "Самопомочі", а не їхніми керівниками.

"Ця зустріч була для того, щоб ми обмінялися думками напряму для створення якісної партнерської роботи в парламенті. В тому числі, для голосування звичайних законів, які покращують ту чи іншу ситуацію. В тому числі, вирішення кризи", - сказав він.

Відповідаючи на запитання, щодо того, що "Самопоміч" начебто запропонувала БПП підписати якусь угоду, Березюк зазначив, що "ми готові, за умови виконання закону про вибори і за умови звільнення ЦВК, ми готові підтримати і укласти угоду з коаліцією, що ми підтримаємо прем`єр-міністра і уряд своїм голосуванням, і тим самим візьмемо відповідальність за це, але в уряд не увійдемо і залишаємося в опозиції". "Це є нормально? Нормально. Ні, увійдіть до коаліції", - додав депутат.

Також на запитання, чи вмовляли "Самопоміч" увійти до коаліції, парламентарій зазначив, що "у нас не було мети вмовити один одного", а лише професійно і по-партнерському поговорити.

Соболєва попросили покинути засідання фракцій

Єгора Соболєва попросили залишити спільне засідання фракцій "БПП "Солідарність" та "Самопоміч" через критику президента.

Про це Соболєв повідомив Українській правді у кулуарах парламенту в четвер.

"Через мою критику мене попросили вийти. Вони мали на увазі мої висловлювання, що президента України треба гнати, як вигнали Януковича", - зазначив він.

"Я сказав, що якщо тут є люди, які вважають, що не можуть зі мною говорити, я вийду, це для мене не проблема. Разом зі мною вийшли Павло Костенко і Андрій Журжій", - зазначив Соболєв.

За його словами, вийти з зали його попросили Ірина Луценко, Ніна Южаніна та Сергій Мельничук.

"Його запитали, чого ж ти сюди явився, якщо президента з Януковичем порівнюєш. Він сказав, що вибачатися не буде і готовий піти... Ну і пішов", - зазначив кореспонденту УП один із народних депутатів БПП.

Водночас Соболєв додав, що "Самопоміч" не збирається заходити в нову коаліцію.

"Насправді ця зустріч була ініційована нами, бо ми хотіли пояснити наші вимоги, пропозиції, де ми могли знайти спільну мову з іншими частинами парламенту", - зазначив нардеп.

"Самопоміч" буде в опозиції, але може укласти угоду з прем'єр-міністром і коаліцією про те, які рішення можна спільно приймати", - додав він.

Нагадаємо, в лютому з коаліції "Європейська Україна" вийшли фракції "Самопоміч" і "Батьківщина". 24 березня коаліцію покинули "радикали". Раніше фракція БПП загрожувала виходом з коаліції в разі, якщо прем'єр-міністр Арсеній Яценюк не напише заяву про відставку.

Коаліція втрачає статус парламентської більшості, якщо депутатів в ній стає менше мінімально необхідної кількості в 226 депутатів.

29 березня біля Юлії Тимошенко була особиста зустріч в кабінеті голови парламенту Володимира Гройсмана, де вона озвучила нові вимоги очолюваної нею партії "Батьківщина". У вівторок вдень стало відомо, що фракція "Батьківщини" залишається в переговорному процесі щодо створення нової коаліції, але висуває умови.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 874 | Додав: adminA | Теги: коаліція, Самопоміч, БПП, спроба | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]