Вт, 2024-04-16, 07:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:11
БПП висуває в прем'єри Яресько та кличе на позачергове засідання
Інші останні Політичні новини

Лідер фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко заявив, що БПП виступає за призначення міністра фінансів Наталії Яресько прем’єр-міністром та пропонує провести позачергове засідання Верховної Ради 24 березня, на якому відбудеться голосування за нового прем’єра та склад уряду. Про це він розповів в ефірі телеканалу "Інтер".

"Я виключаю те, що Яценюк може залишитись прем’єр-міністром на третій рік. Мені здається, що і він сам і фракція "Народного фронту" вже усвідомила, що уряд фактично недієздатний і останні консультації відбуваються лише про те, який формат наступного уряду буде прийнято в парламенті", - заявив він.

"Перший варіант, який підтримує наша фракція, суспільство та наші західні партнери – це формат "технократичного" уряду на чолі з пані Яресько, яка може сформувати позапартійний уряд, котрий має зробити швидкий ривок у реформах, у першу чергу – у відстороненні олігархів та партійних бізнесменів від бюджетних монополій", - додав лідер фракції БПП.

"На жаль, цей варіант не підтримується фракцією "Самопомочі", яка відмовляється входити в будь-яку коаліцію під будь-який уряд, включаючи ймовірного прем’єр-міністра Садового або ймовірного прем’єр-міністра Яресько", - сказав політик.

"Народний фронт" пропонує новий уряд з міністрами, яких подадуть фракції ВР. Це звичайно не дає гарантії швидких реформ, проте зміна прем’єр-міністра та зміна уряду є тим мінімумом, якого добивається наша фракція", - зауважив він.

За словами Луценка консультації про формування такого уряду зараз тривають щоденно і навіть що ночей.

"Можу висловити сподівання, наступного тижня, приблизно в четвер (24 березня – ред.) ми можемо провести позачергове засідання, на якому проголосуємо за нового прем’єра, новий уряд, за нову програму діяльності уряду і нарешті покінчимо з глибокою кризою, котру викликала бездіяльність чинного уряду на ключових напрямках його діяльності", - заявив він.

Раніше в Адміністрації президента заявляли, що крім Яресько на посаду нового прем'єр-міністра претендує спікер ВР Володимир Гройсман.

Довідка

16 лютого Верховна Рада, вислухавши звіт прем'єр-міністра Арсенія Яценюка про роботу уряду за 2015 рік, відхилила його, визнавши цю роботу незадовільною, але під час голосування про недовіру уряду набралося лише 194 голоси за мінімально необхідних 226. Нове голосування щодо цього питання можливе тільки на наступній сесії, яка розпочнеться у вересні.

17 лютого фракція "Батьківщина" заявила про вихід з коаліції.

18 лютого фракція "Самопоміч" також вирішила залишити коаліцію.

У вересні 2015 року коаліцію полишила "Радикальна партія".

Без представників "Самопомочі", тимошенківців і "радикалів" у коаліції "Європейська Україна" залишиться 217 депутатів при мінімально необхідних 226 членів для формування більшості.

19 лютого перший заступник голови Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що в складі парламентської коаліції знаходиться більше 226 депутатів, і вона існує.

Перший заступник глави регламентного комітету Верховної Ради Павло Пинзеник повідомив, що юридично фракція "Радикальної партії" досі перебуває в складі парламентської коаліції.

Прем'єр-міністр заявляє, що необхідні переформатування коаліції та зміни в коаліційну угоду. Також Яценюк веде переговори про долю коаліції з лідером "радикалів" Олегом Ляшком.

Багато політиків і експертів говорять про неминучість дострокових виборів парламенту.

Президент Петро Порошенко та прем'єр Яценюк при цьому виступають категорично проти перевиборів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 856 | Додав: adminA | Теги: БПП, прем'єр Яресько, позачергове засідання | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]