Пт, 2024-04-19, 11:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:22
Делегацію України ЄНП вимагає позбавити повноважень в ПАРЄ
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Група Європейської народної партії в Парламентській асамблеї Ради Європи має намір просити ПАРЄ призупинити повноваження делегації України в разі невиконання резолюції асамблеї від 26 січня. Про це в інтерв'ю виданню "Український тиждень" сказав голова групи Європейської народної партії в ПАРЄ Лука Волонте.

"Група Європейської народної партії буде просити про призупинення повноважень української делегації і одночасно рішучих дій з боку Комітету міністрів і генерального секретаря. Якщо українська влада хоче вийти зі складу Ради Європи, вона повинна чітко про це сказати. Якщо ні - потрібно дотримуватися європейських стандартів", - сказав він, відповідаючи на питання, якою буде позиція партії в разі погіршення ситуації в Україні з судовими переслідуваннями політичних лідерів.

Він також зазначив, що в результаті політичних дій з боку України, які суперечать рекомендаціям Ради Європи, тема санкцій виникає автоматично і може завершитися призупиненням повноважень української делегації.

Зазначимо, 26 січня ПАРЄ ухвалила резолюцію, в якій рекомендувала Україна зняти звинувачення в перевищенні влади і зловживанні владою з колишніх вищих чиновників і забезпечити їхню участь у виборах Верховної ради, заявивши про можливість застосування санкцій в разі невиконання цих рекомендацій.

27 лютого Печерський районний суд Києва засудив колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна за перевищення службових повноважень на посаді міністра внутрішніх справ.

Рада Європи заявила, що вважає вирок Луценко політичною помстою з боку нинішньої влади. Голова ПАРЄ Жан-Клод Міньйон закликав владу України звільнити Луценка.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 954 | Додав: adminA | Теги: ЄНП вимагає позбавити делегацію Укр | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]