Пт, 2024-03-29, 07:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:35
До діалогу Кофі Аннан закликає сирійських опозиціонерів
Інші останні Новини світу

Спеціальний посланець ООН і Ліги арабських держав (ЛАГ) Кофі Аннан закликав сирійську опозицію до діалогу з владою з метою врегулювання кризи в країні, повідомляє Интерфакс з посиланням на єгипетську газету "Аль-ахрам".

"Сирійській опозиції слід співпрацювати з нами, щоб знайти вирішення кризи, яке б відповідало сподіванням сирійського народу. Ми докладемо всіх зусиль для того, щоб припинити ворожнечу в країні і покласти край вбивствам і насильству, але, зрозуміло, кінцевим вирішенням конфлікту повинне стати політичне врегулювання", - заявив він журналістам в Каїрі.

Колишній генсек ООН прибув до Каїра для переговорів з главою ЛАГ Набілем аль-Арабі. З Каїра він повинен вирушити до Дамаску для переговорів з міністром закордонних справ Сирії Мухаммедом Амром.

Повстання в Сирії почалися близько року тому. З тих пір, за даними ООН, загинули більше 7,5 тис людей, десятки тисяч - стали біженцями.

Дамаск стверджує, що бореться не з "мирними демонстрантами", а "озброєними терористичними угрупуваннями, підтримуваними ззовні", від рук яких загинули більше 2 тис сирійських військовослужбовців.

У США вважають, що ситуація в Сирії тільки погіршуватиметься.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 983 | Додав: adminA | Теги: Кофі Аннан закликає сирійських опоз | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]