Вт, 2024-04-23, 13:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:40
До Мукачева виїхала Нацгвардія, СБУ закликає злочинців здатися. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

Служба безпеки України закликає учасників збройного зіткнення в Мукачеві здатися і обіцяє об'єктивне розслідування, в іншому випадку буде змушена вжити заходів у встановленому законом порядку. Про це повідомила речник спецслужби Олена Гітлянська, передає "Інтерфакс-Україна".

"СБУ закликає тих, хто взяв у руки зброю, роззброїться і здатися. Зі свого боку ми обіцяємо провести об'єктивне розслідування. В іншому випадку ми будемо застосовувати рішучі заходи в рамках повноважень і чинного законодавства для врегулювання ситуації", - заявила вона в коментарі агентству.

Гітлянська додала, що на місце зіткнення виїхав заступник глави СБ України і вже створена координаційна група у складі низки силових відомств.

"На місце виїхало керівництво на чолі з заступником керівника СБУ і спецназ. Вже створена координаційна група разом з представниками Нацгварії і міліції", - повідомила вона.

Говорячи про поточну ситуацію, Гітлянська поінформувала, що співробітники спецслужби вживають заходів по блокуванню учасників конфлікту.

"Ми вживаємо заходів по блокуванню зловмисників і підвищенню безпеки громадян", - додала вона.

Прокуратура Закарпаття кваліфікувала перестрілку в Мукачеві як теракт і створення злочинної організації, розпочато слідство

Слідчим відділом прокуратури Закарпатської області розпочато розслідування за фактом створення злочинної організації та терористичного акту в зв'язку з перестрілкою в Мукачеві.

"За вказівкою генерального прокурора України слідчим відділом прокуратури Закарпатської області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про кримінальні правопорушення за попередньою правовою кваліфікацією ч.3 ст. 258 КК України - терористичний акт, тобто застосування зброї, вчинення вибуху, підпалу або інших дій, які створювали небезпеку для життя чи здоров'я людини або заподіяння значної майнової шкоди чи заподіяння інших тяжких наслідків, які призвели до загибелі людини та ст. 255 КК України - створення злочинної організації", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті прокуратури Закарпатської області.

Хід розслідування за даними виробництвам узятий на особистий контроль генеральним прокурором України. Також створено міжвідомчу слідчу групу із співробітників прокуратури, Управління МВС та Управління СБУ в області.

У прокуратурі нагадали, що 11 липня в Мукачеві близько 14.00 два десятки озброєних осіб "у камуфляжній формі з написами "Правий сектор" і відповідними наклейками на автомобілях, з метою розподілу сфер впливу, призначили зустріч місцевим жителям в одному з кафе".

Після цього зазначені особи, на грунті виниклого конфлікту почали стрілянину з вогнепальної зброї у вищевказаному закладі. Працівниками міліції, які прибули на місце події, був заблокований виїзд з кафе, після чого озброєні особи відкрили вогонь на ураження по співробітниках органів внутрішніх справ з гранатометів РПГ 7, автоматів Калашникова, кулеметів ДШК і іншої вогнепальної зброї.

В результаті обстрілу знищено два автомобілі Мукачівського МВ УМВС в області та пошкоджено автомобілі цивільних осіб. За попередньою інформацією, при застосуванні вогнепальної зброї 6 співробітників ОВС і троє з числа цивільних осіб отримали поранення різного ступеня тяжкості. Також є 5 постраждалих з боку озброєних осіб з написами "Правий сектор", - кажуть у прокуратурі.

Після цього, не виконавши вимог правоохоронців, вчинивши збройний опір, люди в камуфляжі попрямували у бік дачного масиву поблизу міста Мукачево, де забарикадувалися.

"Станом на 18.00 вищевказані особи відмовляються скласти зброю і далі чинять опір і загрожують збройним опором ... Операція по знешкодженню злочинців триває", - йдеться в повідомленні.

На допомогу правоохоронцям у Мукачево направили спецназ Нацгвардії

Підрозділи спеціального та оперативного призначення Національної гвардії України вирушили в Мукачево для надання допомоги в затриманні злочинців, заявили в прес-службі Нацгвардії.

"Підрозділи спеціального та оперативного призначення Національної гвардії України вирушили до місця події для надання допомоги правоохоронним органам та виконання передбачених законодавством завдань відповідно до ситуації, яка склалася на даний момент", - йдеться в повідомленні.

Разом з тим, у прес-службі повідомили, що операція з "блокування, роззброєння та затримання банди, яка вчинила напад на цивільний об'єкт в Мукачево", триває.

"Зараз угруповання оточено, бандитам запропоновано здатися", - додали в прес-службі.

Постраждали дев'ять людей, серед них троє випадкових перехожих - ОДА

У Мукачеві в результаті сьогоднішньої перестрілки постраждали дев'ять осіб. Про це повідомили в прес-центрі управління охорони здоров'я Закарпатської облдержадміністрації, передає УНІАН.

У повідомленні з посиланням на заступника головного лікаря Мукачівської ЦРЛ Мирослава Гавришка зазначено, що зараз в медичному закладі перебуває семеро постраждалих в результаті перестрілки: один - охоронець, один - криміналіст, двоє бійців роти спецназу і троє випадкових перехожих.

Найважчі поранення, за даними лікарів, у охоронця - вогнепальне поранення голови.

"За його життя зараз бореться бригада нейрохірургів, яка приїхала до Мукачева з обласного нейроцентру", - додали в прес-центрі управління охорони здоров'я.

Ще один потерпілий - командир роти спецпризначення відправлений у відділення опікової та реконструктивної мікрохірургії Закарпатської обласної клінічної лікарні ім. Новака в Ужгороді.

У прес-центрі також додали, що, за інформацією обласного главку міліції, ще один міліціонер з пораненням відправлений до клініки УМВС в Ужгороді.

Загалом, за уточненими даними, в результаті перестрілки в Мукачеві постраждало дев'ятеро людей.

Раніше МВС заявило про сімох поранених під час перестрілки в Мукачеві - трьох працівників міліції та чотирьох цивільних осіб.

"Правий сектор" оголосив про безстрокову акцію під АП, вимагаючи арешту всіх, хто в них стріляв і віддавав наказ

Починаючи з 20 години 11 липня "Правий сектор" оголошує безстрокову акцію протесту, яку має намір організувати під Адміністрацією президента у центрі Києва. Про це заявив речник 13-го запасного батальйону ДУК ПС Олексій Бик у мережі Facebook.

Як заявили у Військово-політичному русі "Правий сектор", у Мукачеві "бандити "регіонала" Михайла Ланьо ... спробували фізично знищити бійців "Правого сектору".

"В цій силовій акції взяли активну участь і бандити в міліцейських погонах, що перебувають на утриманні одіозного кума головного ворога українців – Віктора Медведчука. Після запеклого бою вбито двох бійців "Правого сектору", поранено - четверо (з них двоє - важко). Забравши вбитих та поранених, підрозділ з боєм вирвався з оточення бандитів та відійшов у гори", - йдеться у заяві ПС.

Згідно з повідомленням, "увесь Військово-політичний рух "Правий сектор" піднято по бойовій тривозі". Представники "Правого сектора" вимагають "негайного арешту депутата Ланьо, що брав безпосередню участь у події, всіх бандитів і силовиків, що відкривали вогонь, та тих, хто віддавав наказ".

"Ми не дозволимо нікому відстрілювати наших побратимів", - наголошується в заяві ПС.

Факти "кришування" контрабанди людьми з оточення нардепа перевірять у МВС і СБУ

Керівництво спецоперацією з локалізації групи озброєних осіб в Мукачево взяв на себе Антитерористичний центр Служби Безпеки України. Про це в Facebook повідомив радник глави МВС Антон Геращенко.

З групою озброєних нападників продовжаться переговори про складання зброї та припинення вогню.

Також Геращенко зазначив, що всі факти, заявлені в ЗМІ про можливе "кришуванні" контрабанди групою осіб з оточення нардепа Михайла Ланьо та його шефа "будуть детально перевірятися СБУ і МВС в рамках операції по боротьбі з контрабандою".

"МВС не веде боротьби з патріотами. Міліція зобов'язана запобігати збройним сутичкам - між ким би вони не відбувалися і хто б у них не брав участі. І застосовувати зброю у випадках, передбачених Законом, зокрема тоді, коли у співробітників міліції стріляють з гранатометів на вулицях тихого закарпатського міста Мукачево", - додав Геращенко.

Ситуація в Мукачеві може вирішитися протягом кількох годин - Геращенко

Радник глави МВС України, народний депутат Антон Геращенко заявляє про стабілізацію конфліктної ситуації в районі Мукачево, де сталася перестрілка, яка спричинила за собою поранення і загибель людей.

"Ситуація в Мукачеві стабілізована і перебуває під контролем. На мене по телефону вийшов командир групи заблокованих у Мукачеві бійців з позивним Літун з проханням зв'язати його з керівництвом Антитерористичного Центру СБУ для переговорів про припинення збройного протистояння, надання допомоги пораненим бійцям, що я і зробив", - написав він у своїй сторінці в Фейсбук.

Геращенко висловив думку, що "протягом декількох годин ситуація буде повністю вирішена мирним шляхом".

Ярош: щоб не допустити подальшого кровопролиття, потрібно затримати бандитів і міліціонерів, які віддали наказ на відкриття вогню

Народний депутат України (позафракційний) Дмитро Ярош, який також є провідником партії "Правий сектор" заявив, що потрібно не допустити додаткового кровопролиття в Мукачеві.

Для цього необхідно затримати бандитів і співробітників міліції, які віддали наказ про відкриття вогню, вважає нардеп.

"Проводив зустрічі з виборцями на окрузі. Отримав інформацію про трагічні події на Закарпатті. Їду на Київ. Зараз, найголовніше, стабілізувати ситуацію і не допустити подальшого кровопролиття. Для цього необхідно негайно затримати бандитів і тих міліцейських чинів, які віддали наказ на відкриття вогню...", - написав він у Фейсбуці.

В БПП знайшли в Мукачеві "російський слід"

Народний депутат України з фракції "Блок Петра Порошенка" Ірина Фриз вважає, до подій у Мукачеві можуть бути причетні російські спецслужби, оскільки у них є певні інтереси в Закарпатті.

"Не виключаю наявність російського сліду в інциденті на Закарпатті, адже цей регіон входить в зону інтересів російських спецслужб", - написала вона у своєму Фейсбуці, коментуючи перестрілку.

За словами депутата, ситуація в Мукачеві свідчить про необхідність жорсткої відповіді держави на активізацію бандформувань поза територією проведення АТО.

"Такі дії повинні рішуче зупинятися правоохоронними органами України. Переконана, що під час проведення антитерористичної операції на сході держави, боротьба з бандформуваннями в країні повинна відбуватися вогнем на знищення", - написала Фриз.

Вона зазначила, що необхідна нульова толерантність до бандитських проявів, які покликані дестабілізувати ситуацію в Україні, зокрема в прикордонних областях.

"Якщо люди зі зброєю почнуть підміняти своїми неправомірними діями функції правоохоронних органів, то ми втратимо державу, адже хаос буде вирувати скрізь. Якщо ми рухаємося в напрямку ЄС, то повинні відповідати критеріям правової держави", - зазначила народний депутат.

Також Фриз переконана, що ніяких переговорів, ніяких домовленостей з злочинцями бути не може.

"Стрілянина з гранатометів і автоматичної зброї в мирних населених пунктах - неприпустима!", - підкреслила вона.

Нагадаємо, в суботу, 11 липня, у Мукачеві відбулася перестрілка, в результаті якої є постраждалі. За інформацією місцевого видання, розборки зі стріляниною влаштували оточення народного депутата Михайла Ланьо (депутатська група "Воля народу") і люди, що представилися як "Правий сектор". Події відбувалися на території комплексу "Антарес" і колишнього клубу "Червоний дракон" по вулиці Лермонтова. Було чутно численні постріли.


 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 1373 | Додав: adminA | Теги: Мукачеве, СБУ, здатися, злочинці, Нацгвардія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]