Ср, 2024-04-24, 08:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:21
Документи, що підтверджують відмову Тимошенко від призначеного лікування, направила Україна до ЄСПЛ
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Українська сторона направила до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) усі акти відмов від медичних оглядів і лікування екс-прем'єра України Юлії Тимошенко, яка перебуває в Качанівській виправній колонії, передає "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, в документі викладено повну хронологію обстежень Тимошенко в Київському слідчому ізоляторі та Качанівській колонії №54, надано інформацію про рекомендації лікарів за результатами обстеження, а також наведено всі акти відмови екс-прем'єра від виконання будь-яких рекомендацій українських і німецьких лікарів.

Крім того, зазначено про створення та роботу спільної міжнародної медичної комісії, яка за участю професорів німецької клініки "Шаріте" обстежила Тимошенко й потім рекомендувала подальшу тактику лікування засудженої.

У документі йдеться і про те, що німецькі лікарі констатували: захворювання Тимошенко не стосується онкологічної патології.

ЄСПЛ також отримав акт про відмову Тимошенко підписати інформовану згоду пацієнта на виконання терапевтичних заходів у рамках лікування, рекомендованого німецькими медиками.

Крім цього, ЄСПЛ поінформовано про умови утримання та забезпечення медичною допомогою ув’язненої.

"Для засудженої Тимошенко створено всі умови для забезпечення її відповідною медичною допомогою, а саме: є обладнання, необхідне, відповідно до рекомендацій німецьких лікарів, для її комплексного лікування, є в повному обсязі призначені німецькими фахівцями лікарські засоби, залучено незалежних фахівців у сфері неврології, нейрохірургії, ортопедії, травматології, фізіотерапії, які готові за наявності згоди засудженої забезпечити виконання наданих німецькими лікарями рекомендацій. Лікування, призначене німецькими фахівцями, Тимошенко не отримує лише через особисту відмову", - йдеться в документі.

Раніше прес-служба Державної пенітенціарної служби повідомляла, що надасть усю необхідну інформацію про Тимошенко урядовому уповноваженому у справах Європейського суду з прав людини.

ЄСПЛ вказав українському уряду на необхідність того, щоб колишній український прем'єр отримала "адекватне медичне лікування у відповідному закладі". Міністр юстиції України Олександр Лавринович повідомив, що Україна має дати відповіді на отримані запитання до 22 березня. При цьому він висловив думку, що в Україні немає законодавчих перешкод для лікування екс-прем'єра в стаціонарі за межами колонії, якщо виникне така необхідність.

Співкамерниця Тимошенко може бути "підсадною качкою"

Камеру в 37 квадратів в Качанівській колонії Юлія Тимошенко ділить з харків'янкою Юлією Абапловою (в дівоцтві Смирновою), колишньою керівницею Харківської філії одного з великих банків.

У Ленінському райсуді підтвердили, що з Тимошенко сидить саме вона, і навіть у суд її чомусь привозили в кортежі у супроводі патрульних машин, як сусідку екс-прем'єра.

Абаплова була засуджена у вересні 2010 року року на 7 років з конфіскацією, як і Тимошенко, пише "Газета Киевская".

Як розповіли на умовах анонімності в службі безпеки банку, харків'янка оформляла липові кредити на городян, які навіть не були клієнтами цієї фінустанови. Тобто десь діставала їх паспортні дані. Спливла афера, коли люди почали пред'являти претензії банку, що їм приходять платіжки за неіснуючі кредити.

Начальник прес-центру УВС Харківської області Лариса Волкова повідомила, що 23 квітня 2009 в Ленінський райвідділ Харківщини надійшла заява керівника одного з великих банків, про те, що 36-річна регіональний директор Харківського відділення привласнила гроші банку - 103 тис. 408 грн.

25 травня 2009 завели справу за перевищення влади і привласнення майна. 30 квітня 2010 кримінальну справу було направлено до суду. А у вересні був вирок - 7 років. Співробітники ВТК-54 кажуть, що сусідка Тимошенко не працює, тому що роботи для неї немає. За іншою інформацією, проти неї розслідується ще одна справа, а підслідним за законом заборонено працювати.

Джерела в міліції Харько ва кажуть, що банкірші могли пообіцяти скостити термін, якщо вона буде працювати "квочкою" - тобто слідкувати за Тимошенко і оперативно доповідати про все, що вона робить.

До речі, захист екс-прем'єра теж підозрює в банкірші підсадну качку. Вона невсипно стежить за лідером БЮТ, хоче здаватися дружелюбною і постійно пропонує опозиціонерці свою допомогу для пересування по камері.

Як розповів ще один друг Юлії Абаплової, з яким вона разом закінчувала у 1998 році економічний факультет Харківського політехнічного університету, вона встигла попрацювати в різних банках.

"Я знаю Юлю (Абаплову) як порядну людину, може, підставили. Абаплова - прізвище по чоловікові, - він чи то в охороні, чи то в міліції працював. Юля з ним розійшлася вже давно. Її мама працювала в бухгалтерії нашого Політеху, зараз, напевно, вже на пенсії. Вона жила небагато - для мене шок, що однокурсниця крала якісь гроші з банку", - заявив Олександр Керженевич, колишній одногрупник Абаплової.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1154 | Додав: admin | Теги: Європейський суд, тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]