Сб, 2024-04-20, 05:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:53
Екологічна катастрофа загрожує Києву
Інші останні Столичні новини - новини Києва

Головний київський каналізаційний колектор становить загрозу для жителів міста. Він знаходиться в аварійному стані, а грошей на будівництво нового не вистачає, пише Сегодня.

«Колектор довжиною 9,2 км і діаметром 2,7 м був побудований в далекому 1970 році. Зараз на деяких ділянках конструкція повністю зруйнована! Якщо не буде добудована нова, друга нитка колектора, може трапитися екологічна катастрофа: велика частина правого берега може бути відключена від каналізації та водопостачання, а Печерський, Подільський і Шевченківський райони затопить каналізаційними стоками. Не кажучи вже про те, що нечистоти можуть потрапити в Дніпро», — кажуть у КМДА.

Міська влада виділила на будівництво другої нитки колектора 40 млн грн, але кажуть, що цього року потрібно мінімум 160 млн грн. Ну а оскільки таких грошей у бюджеті міста немає, їх просять у держави. При наявності фінансування колектор-дублер може бути введений в експлуатацію вже в наступному (максимум в 2017) році.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 868 | Додав: adminA | Теги: екологічна катастрофа, Київ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]