Пт, 2024-03-29, 08:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:19
ЄС виділив Україні 600 мільйонів "для термінових потреб"
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

  Європейська Комісія в середу виділила 600 млн євро для України у рамках нової програми макрофінансової допомоги, повідомляє представництво ЄС в Україні. Про це інформує Інтерфакс-Україна.

"Сьогодні Європейська Комісія від імені ЄС виділила Україні кредит у розмірі EUR600 млн. Це відповідає першому траншу у рамках нової програми щодо макрофінансової допомоги", - йдеться в повідомленні.

За інформацією представництва, ці кошти передбачено на термінові фінансові потреби України і на підтримку економічної стабілізації країни, а також на впровадження важливих реформ.

Європейський комісар з економічних і монетарних питань П’єр Московічі (Pierre Moscovici) нагадав, що EUR600 млн макрофінансової допомоги доповнюють EUR1,6 млрд, які Євросоюз вже надав від початку кризи в Україні.

"Також у наступні місяці передбачається виділення Європейською Комісією ще EUR1,2 млрд - за умови успішної реалізації економічних і структурних реформ, погоджених між ЄС та Україною", - зазначив Московічі.

Як повідомлялося, 22 травня в Ризі Україна та Європейська Комісія підписали меморандум про взаєморозуміння щодо останнього (третього) пакета макрофінансової допомоги від Євросоюзу у розмірі EUR1,8 млрд, запропонованого Єврокомісією в січні цього року та схваленого Євросоюзом 15 квітня. Нацбанк України тоді уточнював, що кошти третього пакета надходитимуть трьома траншами: два - по EUR600 млн у 2015 році, один - EUR600 млн у 2016 році. Передбачалося, що перший транш наша країна може отримати в другій половині червня 2015 року після ратифікації Верховною Радою договірних документів і затвердження радою директорів МВФ результатів першого перегляду програми розширеного фінансування EFF. Парламент ратифікував меморандум 18 червня, а рішення ради директорів щодо першого перегляду програми EFF та виділення Україні другого її траншу на суму близько 1,7 млрд доларів нині очікується в липні.

Першу програму макрофінансової допомоги ЄС для України на EUR610 млн було схвалено навесні 2014 року і виділено Києву трьома траншами з травня 2014 року по квітень 2015 року.

ЄС минулого року схвалив для України також другу подібну програму на EUR1 млрд, у рамках якої було виділено два рівні транші по EUR500 млн - 17 червня та 3 грудня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 935 | Додав: adminA | Теги: ЄС, україна, 600 мільйонів для термінових потреб | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]