Сб, 2024-04-20, 08:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:28
Євроінтеграцію України голландський бізнес підтримує
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Більш ніж 250 компаній з України та Нідерландів зареєструвалися для участі в українсько-нідерландському бізнес-форумі, який відбудеться у Нідерландах 30 березня. Про це повідомила прес-служба уряду Нідерландів.

"Кількість учасників показує, що з боку бізнесу є велика зацікавленість в Україні. Нещодавно під час торговельної місії я сама переконалася у можливостях для бізнесу, надто у сфері логістики, транспорту та агропромисловості", - заявила міністр закордонної торгівлі та розвитку співробітництва Нідерландів Ліліан Плоумен.

Плоумен зазначила, що нідерландський уряд повністю підтримує Угоду про асоціацію Україна-ЄС щодо якої у Нідерландах незабаром відбудеться консультативний референдум.

"Угода дасть українцям більше можливостей для процвітання, зміцнення демократії та боротьби з корупцією. Тому уряд закликає усіх піти проголосувати", - сказала вона.

Як повідомили у прес-службі голландського уряду, серед іншого в ході форуму планується зустріч Плоумен із міністром фінансів України Наталією Яресько, темами якої стануть реформи в Україні та майбутній референдум.

У свою чергу міністр агропромисловості Нідерландів Мартейн ван Дам підкреслив, що крім питання зміцнення демократичних прав і свобод, Угода про асоціацію також вигідна у плані спрощення доступу голландських фермерів на український ринок. "Вона передбачає багато можливостей для України та Нідерландів. Я б хотів скористатися цими можливостями", - сказав він.

30 березня у Нідерландах відбудеться українсько-нідерландський бізнес форум. За програмою, планується участь міністра фінансів України Наталії Яресько, міністра аграрної політики та продовольства Олексія Павленка, українських та нідерландських посадовців та бізнесменів.

У середині березня міністр закордонної торгівлі та розвитку Нідерландів Лілан Плоумен разом із представниками 30 голландських компаній здійснила торговельну місію в Україну.

Довідка

6 квітня 2016 року в Нідерландах відбудеться консультативний референдум щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС. На голосування виноситься питання: ви "за" чи "проти" ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Референдум був ініційований групою GeenPeil.

Результати референдуму мають консультативний характер і не є обов'язковим для виконання урядом країни. Крім того, явка виборців має бути не меншою за 30%, щоб референдум вважали таким, що відбувся.

На даний момент Угоду про асоціацію вже ратифікували обидві палати парламенту Нідерландів. Однак, згідно з законом, що набув чинності у країні 1 липня, практично будь-який проголосований парламентарями документ може бути винесений на референдум, якщо буде зібрано 300 тис. підписів.

Зазначимо, пропагандистська машина Росії напряму і через посередників намагається зганьбити образ України в Європі, щоб зірвати її нинішній західний геополітичний вибір.

Голландські депутати від партії "Демократи-66" звернулися із запитом до МЗС Нідерландів з проханням роз'яснити, чи існують ознаки впливу Росії на майбутній референдум щодо Угоди про асоціацію з Україною.

Також повідомлялося, що в Голландії планують зняти серіал про корупційні зв'язки Єврокомісії з українцями. Також європейців вже двічі намагалися налякати фейковими терористами з полку "Азов".

Українські волонтери зняли для жителів Нідерландів відеоролик, у якому продемонстрували основні тези російської пропаганди і закликали жителів країни на референдумі підтримати асоціацію України і Євросоюзу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 786 | Додав: adminA | Теги: голландський бізнес, Євроінтеграція України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]