Пт, 2024-03-29, 14:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:15
Голова ЄП виступив у Раді: домовляйтеся і впроваджуйте реформи. ВІДЕО
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Президент Європарламенту Мартін Шульц сьогодні, 3 липня, виступив у Верховній Раді. Він заявив, що ЄС буде продовжувати санкції проти Росії, але бачить можливість вирішення конфлікту на сході України тільки політичним шляхом і обов'язково за участю РФ.

За словами Шульца, після підписання Мінських угод в лютому "ми бачимо провокації і повсякденне порушення (режиму) припинення вогню, продовження насильства, обстріли і страждання людей".

"Відповідно, 22 червня Європейський Союз продовжив свої санкції проти Росії. Ми будемо продовжувати санкції до того дня, поки буква і дух Мінських угод не будуть повністю виконані і міжнародні зобов`язання будуть дотримані", - сказав він.

Шульц закликав усі сторони дотримуватися домовленостей про припинення вогню, виведення російських військ, озброєння, підтримуваних Росією найманців, звільнення бранців.

Крім того, він відзначив необхідність забезпечення проведення в Україні реформи з децентралізації та проведення регіональних виборів під наглядом ОБСЄ.

Шульц наголосив, що Європарламент очікує від України продовження "посилення верховенства законів, реформування виборчого законодавства, проведення всеохоплюючої конституційної реформи".

За його словами, Україна має продовжувати "амбітний шлях реформ, який ви собі обрали”. “Ми на вашій стороні на цьому довгому шляху", - підкреслив Шульц.

Президент Європарламенту висловив обурення "усіма тими стражданнями, які випали на долю українського народу" останнім часом, і додав, що "ніколи не міг собі уявити, що кордони в Європі знову можуть бути змінені силоміць".

Він наголосив, що події в Україні турбують усіх європейців. "Ми не можемо просто так стояти і дивитися, як засадничі принципи міжнародного співтовариства порушуються", - сказав президент Європарламенту.

Шульц зазначив, що після початку конфлікту в Україні, після незаконної анексії Криму Євросоюз розпочав роботу над "пошуком мирного розв`язання". Він додав, що підтримує посередницькі зусилля канцлера Німеччини Ангели Меркель та президента Франції Франсуа Олланда.

"Але нам треба дивитися в обличчя фактам: немає військового розв`язання конфлікту. Всі сторони дуже добре знають про те, що необхідно обмежувати себе, стримувати й утримуватися від розпалювання війни і підбурювання націоналістичної риторики", - сказав президент Європарламенту.

За словами Шульца, "старий закон "око за око" робить усіх сліпими".

Після виступу Шульца у ВР народні депутати підвелися з місць та провели його оплесками. Зазначимо, голову Європарламенту супроводжував президент України Петро Порошенко.

Нагадаємо, 11-12 лютого у Мінську відбулися переговори з врегулювання кризи на Донбасі за участю президента України Петра Порошенка, президента РФ Володимира Путіна, президента Франції Франсуа Олланда і канцлера ФРН Ангели Меркель.

За підсумками переговорів затверджено комплекс заходів, спрямованих на імплементацію вересневих Мінських домовленостей. Крім того, прийнято декларацію лідерів України, Франції Німеччини і РФ на підтримку цих заходів.

У березні президент США Барак Обама своїм указом також продовжив санкції проти РФ, запроваджені в 2014 році.

8 червня лідери країн "Великої сімки" ухвалили рішення пов'язати питання санкцій проти Росії з виконанням нею Мінських домовленостей. За словами канцлера Німеччини Ангели Меркель, санкції у разі необхідності буде посилено.

Після чого Європейський Союз продовжив економічні санкції для Росії до 31 січня 2016 року і окупованого Криму до 23 червня 2016 року.

Гройсман і Шульц підписали Меморандум про взаєморозуміння між ВР та Європарламентом

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман та президент Європейського парламенту Мартін Шульц підписали Меморандум про взаєморозуміння між ВРУ та Європарламентом про спільні рамки парламентської підтримки та підвищення інституційної спроможності, передає УНІАН.

Гройсман після церемонії підписання зазначив, що документ "дуже чітко визначає фактичну реформу українського парламенту, підтримку цієї реформи щодо інституційної спроможності, відкритості".

При цьому спікер додав, що "вже у вересні відбудеться візит місії, яка визначить дорожню карту проведення реформи щодо підвищення інституційної спроможності українського парламенту".

За його словами, дуже важливо, щоб "цю місію в Україні очолила авторитетна людина, і я дякую, що такою особистістю став пан Пет Кокс".

Гройсман також повідомив, що для якісної взаємодії із цією місією "працюватиме спеціальна група, яка буде утворена у Верховній Раді України". При цьому він додав, що особисто координуватиме цю роботу.

У свою чергу Шульц зазначив, що це його перший візит до України «після мого переобрання на посаду президента Європарламенту". За його словами, "цей візит підкреслює наше прагнення підтримувати Україну в усіх реформах, у всіх її діях".

Шульц повідомив, що робота над меморандумом була "дуже швидкою і ефективною".

І наголосив, що "дуже радий, що багато питань буде регулювати та координувати мій колега в минулому - пан Кокс". Він нагадав, що Кокс разом з Олександром Квасневським працювали в Україні ще до Вільнюського саміту і "вони дуже добре знають Україну".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 904 | Додав: adminA | Теги: рада, домовляйтеся, голова ЄП, реформи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]