Сб, 2024-04-20, 07:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:34
Імпорт м'яса та молока з Бєларусі Україна призупинила
Інші останні Економічні новини

Імпорт м'яса та м'ясопродуктів призупинено з огляду на спалах у сусідній країні африканської чуми свиней. Державна ветеринарна та фітосанітарна служба України повідомляє, що у середині лютого в рамках боротьби з африканською чумою свиней у с. Незнаново Новогрудського району Республіки Бєларусь було вилучене та знищене все поголів'я свиней з приватних господарств.

У держветфітослужбі вважають, що все ж існує ймовірність занесення збудника АЧС з Росії до Бєларусі, що в свою чергу ставить під загрозу і Україну. Бєларусь входить до Митного союзу, відтак між країнами немає митного та ветеринарно-санітарного контролю. А в РФ протягом кількох останніх років фіксують складну епізоотичну ситуацію щодо АЧС, повідомляє прес-служба відомства.

У випадку занесення збудника африкансько чуми свиней на територію України може бути заборонено експорт зерна, знищено значне поголів'я свиней, будуть реалізовані інші обмежувальні заходи, що матимуть надзвичайно негативні економічні наслідки.

Що стосується молокопродуктів, то лише впродовж лютого 2012 р. у держветфітослужбі України зафіксували чимало порушень ветеринарно-санітарних вимог України. Серед іншого, виявлено перевищення максимально допустимих рівнів залишків ветеринарних препаратів в молочних продуктах бєларуських виробників. Це, в свою чергу, свідчить про системні порушення та недостатній контроль з боку компетентного органу Республіки Бєларусь за використанням ветеринарних препаратів та дотриманням підприємствами Бєларусі вимог країни-імпортера. У зв'язку з цим, Державна ветеринарна та фітосанітарна служба України з 1 березня 2012 р. тимчасово призупиняє ввезення на територію України молока та молочних продуктів з Республіки Бєларусь.

Зазначимо, що українські компанії стали закривати виробництво відразу після того, як на початку лютого цього року Роспотребнагляд оголосив про заборону на ввезення продукції українських молокозаводів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1299 | Додав: adminA | Теги: Україна призупинила імпорт м'яса та | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]