Чт, 2024-03-28, 23:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:12
Інтерпол видалив сторінку розшуку Януковича. Укрбюро: це тимчасово
Інші останні Новини світу

Інтерпол видалив із рубрики розшукуваних файл з даними Віктора Януковича. Файл, де раніше були дані Януковича, на сайті Інтерполу тепер порожній. Як заявила адвокатська компанія Joseph Hage Aaronson, яка домагалася скасування розшуку Януковича, це сталось після звернення адвокатів.

Адвокати стверджують, що в Інтерполі прислухалися до їхніх заяв щодо "політичної вмотивованості" переслідування Януковича в Україні.

В Інтерполі, стверджує адвокатська компанія, вирішили, що дані про Януковича "потребують подальшого поглибленого вивчення".

Тепер Інтерпол зупинив оголошення "червоної картки", видалив сторінку про розшук Януковича із сайту та "заблокував доступ країн-членів Інтерполу до даних про Віктора Януковича".

Джерело в правоохоронних органах вже підтвердило цю інформацію, передає "Українська правда".

А в українському бюро Інтерполу заявляють, що доступ до інформації про розшук екс-президента України тимчасово припинений комісією з контролю за файлами Інтерполу, до розгляду у вересні скарги Януковича і його захисту на оголошення в міжнародний розшук, передає "Інтерфакс-Україна".

"Згідно з останніми повідомленнями офісу з юридичних питань генерального секретаріату Інтерполу, доступ до інформації щодо міжнародного розшуку Януковича В.Ф. в обліках генерального секретаріату Інтерполу тимчасово призупинений комісією з контролю за файлами Інтерполу", - заявили в бюро.

В українському Інтерполі підкреслюють, що підставою для призупинення допуску до інформації про міжнародний розшук "стало оскарження оголошення міжнародного розшуку Януковичем В.Ф. та представниками його захисту в зазначену комісію і до суду першої інстанції м. Ліон". "Розгляд справи по суті заплановано на наступну сесію комісії у вересні цього року", - підкреслили в українському бюро Інтерполу.

Також в бюро нагадали, що 9 січня 2015 Янукович був оголошений в міжнародний розшук з метою арешту та подальшої екстрадиції в Україну для притягнення до кримінальної відповідальності за вчинення злочину, передбаченого ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення і розкрадання майна в особливо великому розмірі або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Повідомлення про розшук Януковича було оприлюднено 12 січня 2015 року. Тоді Разом з Януковичем у розшук по лінії Інтерполу оголосили екс-прем'єра Миколу Азарова, сина Януковича Олександра, екс-главу МОЗу Раїсу Богатирьову, екс-міністра фінансів Юрія Колобова та екс-керівника Укртелекому Георгія Дзекона.

Щодо усіх цих чиновників була виставлена "червона картка", яка передбачає затримання для екстрадиції в Україну.

Тепер сторінка про розшук Дзекона теж порожня. Картки Азарова, Колобова, якого уже затримали в Іспанії, та Богатирьової відкриті.

20 січня Печерський районний суд Києва виніс постанову про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту для колишнього президента України та його посіпак.

Генеральна прокуратура України готує пакет документів для початку процедури екстрадиції.

4 лютого Верховна Рада України позбавила Віктора Януковича звання президента.

Нагадаємо, 21 лютого 2014 року Янукович самоусунувся від виконання своїх конституційних президентських повноважень і втік до Росії, де отримав громадянство. Це відбулося після кількох місяців протестів в Україні, що закінчилися кровопролиттям.

Разом з Януковичем з України втекли і його "соратники".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 912 | Додав: adminA | Теги: сторінка розшуку Януковича, Інтерпол, Укрбюро | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]