Вт, 2024-04-16, 18:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:13
Кабмін планує побороти бідність до 2020-го
Інші останні Економічні новини

Кабінет міністрів України на засіданні в середу схвалив стратегію подолання бідності, яка передбачає скорочення рівня бідності в країні до 2020 року майже удвічі - до 15%.

"У результаті виконання цієї програми і стратегії подолання бідності, яка згодом буде доповнена конкретними планами, рівень бідності за абсолютним критерієм, на наш погляд, в Україні буде знижено з 28% до 15% в 2020 році", - сказав міністр соціальної політики Павло Розенко на засіданні.

Він також зазначив, що в результаті виконання стратегії рівень бідності серед зайнятого населення скоротиться з 18,5% до 11%. При цьому рівень безробіття зменшиться до 9%.

Крім того, Розенко прогнозує посилення адресності надання соціальної допомоги. Так, частина бідного населення, охоплена програмами соціальної допомоги, збільшиться впродовж п'яти років з 55% до 65%.

Міністр соцполітики вказав на проблему зростання рівня бідності в країні впродовж останніх трьох-чотирьох років, надто серед працюючих громадян. Він зазначив, що міжнародний досвід свідчить про можливість подолання цих тенденцій шляхом необхідних заходів соціально-економічної підтримки.

За словами Розенка, стратегія фіксує основні напрямки роботи уряду з подолання бідності. Вона присвячена виконанню завдань стійкого розвитку, затверджених на саміті ООН у вересні 2015 року, і є частиною програми адаптації українського законодавства до законодавства ЄС.

Розенко хоче збільшити виплати переселенцям на оренду житла після верифікації соцвиплат

Розенко вважає за необхідне збільшити виплати тимчасово переміщеним особам на оренду житла, але після верифікації соціальних виплат для переселенців.

"На сьогоднішній день, в першу чергу, необхідно, на мій погляд, посилити і збільшити соціальну допомогу... на оренду житла", - сказав Розенко.

Він додав, що збільшення такої допомоги можливо тільки після того, як відповідний ресурс буде знайдений завдяки верифікації соцвиплат для переселенців.

Міністр нагадав, що на сьогодні сума допомоги становить 884 грн для непрацездатних і 442 грн для працездатних громадян, для інвалідів - на рівні прожиткового мінімуму. При цьому загальна сума допомоги на сім'ю не має перевищувати 2 тис. 400 грн.

Як повідомлялося, Міністерство соціальної політики проведе в 2016 році верифікацію всіх соціальних виплат шляхом інвентаризації особових справ людей, котрі отримують допомогу, задля збільшення ефективності соціальних витрат держави.

Розенко раніше говорив, що соціальні стандарти в Україні в 2016 році можуть переглядатися в бік збільшення, якщо бізнес вийде "з тіні".

1 березня міністр фінансів Наталія Яресько повідомила, що Мінфін вперше за роки незалежності нашої країни починає комплексну системну перевірку (верифікацію) одержувачів соціальних виплат.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 794 | Додав: adminA | Теги: бідність, Кабмін, 2020-го, ПЛАН | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]