Чт, 2024-04-25, 14:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:53
Кабмін планує узаконити одностатеві союзи
Інші останні Офіційні новини

Уряд планує урівняти майнові, процесуальні та інші права одностатевих пар з традиційними родинами. Про це йдеться в тексті документа "Про затвердження плану дій з реалізації Національної стратегії у сфері прав людини на період до 2020 року" №1393-р від 23.11.2015, опублікованого на урядовому порталі.

Зокрема, у додатку до документа йдеться про "розроблення та подання на розгляд Кабінету міністрів України законопроекту про легалізацію в Україні зареєстрованого цивільного партнерства для різностатевих і одностатевих пар з урахуванням майнових і немайнових прав, зокрема володіння та наслідування майна, утримання одного партнера іншим в разі непрацездатності, конституційного права несвідчення проти свого партнера".

Планується, що відповідний законопроект щодо внесення змін до низки чинних законів уряд має розробити до другого кварталу 2017 року.

Крім того, наприкінці 2016 року мають бути усунені "дискримінаційні заборони" щодо усиновлення дітей, зокрема ВІЛ-позитивними людьми та трансгендерами. Відповідний пункт міститься у затвердженому Кабміном плані дій з реалізації Національної стратегії у сфері прав людини на період до 2020 року. Документ оприлюднений 11 березня на урядовому порталі.

Зокрема передбачається "внесення до наказу МОЗ від 20 серпня 2008 р. №479 змін стосовно усунення дискримінаційних заборон щодо усиновлення дітей, зокрема ВІЛ-позитивними людьми, людьми з інвалідністю та трансгендерними людьми".

Кінцевий термін реалізації цього пункту плану, як указано в документі, – четвертий квартал 2016 року.

У 2013 році повідомлялось, що проти узаконення одностатевих шлюбів в Україні виступають 79,4% співвітчизників, підтримують таку ідею лише 4,6% українців, свідчать дані дослідження, проведеного компанією GfK Ukraine.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 903 | Додав: adminA | Теги: одностатеві союзи, узаконення, Кабмін, ПЛАН | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]