Пт, 2024-04-19, 23:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:16
Київ "грається з вогнем": ПАРЄ погрожує санкціями
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Парламентська асамблея Ради Європи із занепокоєнням відзначає відсутність прогресу у виконанні Україною останньої резолюції ПАРЄ, де йшлося про декриміналізацію статей екс-прем'єра Юлії Тимошенко, екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та інших колишніх посадовців. Про це сказано у заяві постійного комітету ПАРЄ від 9 березня, опублікованій на офіційному веб-сайті організації.

"Незважаючи на заклики асамблеї внести поправки до статей 364 і 365 Кримінального кодексу, які передбачають постфактум кримінальну відповідальність за прийняття політичних рішень, Верховна Рада не змогла це зробити 8 лютого, тим самим надаючи і подальшу можливість обвинувачення колишніх урядових чиновників на основі цих положень", - йдеться у заяві.

У ПАРЄ нагадали, що утримання під вартою Тимошенко, а також нещодавнє засудження Луценка, незважаючи на серйозне погіршення стану їхнього здоров'я, "посилюють враження вибіркового правосуддя". Асамблея підкреслює, що "оцінка політичних рішень та їхніх наслідків є прерогативою парламенту і виборців, а не суду".

ПАРЄ знову закликає українську владу - в тому числі Президента Віктора Януковича - "терміново розглянути всі правові засоби, які є у межах їхніх повноважень, щоб звільнити колишніх членів уряду і дозволити їм брати участь у майбутніх парламентських виборах".

У заяві підкреслено, що ПАРЄ через Моніторинговий комітет буде пильно стежити за ситуацією, а співдоповідачі комітету відвідають Україну в кінці березня і очікують тісної співпраці з владою, включно з можливістю відвідати ув'язнених колишніх урядовців.

ПАРЄ нагадує, що якщо вимоги асамблеї не будуть виконані, комітет може запропонувати введення санкцій проти України.

Як повідомлялося, 26 січня ПАРЄ прийняла резолюцію, в якій рекомендувала Україна зняти звинувачення у перевищенні влади та зловживанні владою з колишніх вищих чиновників і забезпечити їх участь у виборах до Ради, заявивши про можливість застосування санкцій в разі невиконання цих рекомендацій.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 954 | Додав: adminA | Теги: санкції, ПАРЄ, Київ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]