Пт, 2024-03-29, 15:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:34
Коди управління Міжнародною космічною станцією у NASA вкрали
Інші останні Новини світу науки і технологій

Ноутбук, в пам'яті якого записані коди управління Міжнародною космічною станцією, викрадено з американського аерокосмічного агентства невідомими зловмисниками.

Дані зберігалися в незашифрованому виді і були лише частиною величезного масиву конфіденційної інформації, зниклого з NASA впродовж минулого року.

Пропажа, імовірно, сталася у березні 2011 року і була виявлена в результаті проведеного внутрішнього аудиту, передає РИА "Новости".

Викрадачі ноутбука, ймовірно, отримали доступ до інформації, що зберігалася там, але в цьому немає нічого страшного. Застосувати коди на практиці і отримати якийсь зиск зловмисниками вдалося б, тільки якщо б у них під рукою була система космічного зв'язку і необхідні дані для управління МКС.

Як повідомив генеральний інспектор агентства Пол Мартін у своїй доповіді Конгресу, в цілому за два роки зловмисники викрали 48 різних пристроїв, що містили важливі дані.

За цей термін у NASA було зареєстровано 5408 порушень у сфері кібербезпеки, передає Daily Mail. До них належить несанкціонований доступ до систем і установка несанкціонованого програмного забезпечення. Збитки від інцидентів сягнули близько семи мільйонів доларів.

Як уточнив інспектор, одну з атак було здійснено з китайських IP-адрес. В результаті зловмисники отримали повний доступ до системи і облікових записів Лабораторії реактивного руху в Пасадені, штат Каліфорнія.

Раніше невідомі в результаті хакерської атаки вкрали базу клієнтських даних у найбільшої американської мережі ресторанів фаст-фуд McDonald's.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1057 | Додав: adminA | Теги: Коди управління Міжнародною космічн | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]