Чт, 2024-03-28, 10:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:43
Колишнього голову спецслужб Каддафі Мавританія згодна видати Лівії
Інші останні Новини світу

Мавританія погодилася видати Лівії колишнього голову спецслужб режиму Муаммара Каддафі - Абдаллу ас-Сенуссі, затриманого минулого тижня в цій країні. Про це заявив у середу заступник прем'єр-міністра лівійської Перехідної національної ради (ПНР) Мустафа Абу Шагур.

"Я зустрівся з президентом Мавританії (Мохамедом ульд Абдель Азізом), і він погодився екстрадувати ас-Сенуссі до Лівії", - написав Абу Шагур на своїй сторінці в мікроблозі Twitter. У лівійському уряді офіційно підтвердили заяву віце-прем'єра, повідомляє ИТАР-ТАСС.

62-річний ас-Сенуссі був затриманий в ніч проти суботи в аеропорту столиці Мавританії Нуакшота. Він прилетів туди регулярним рейсом з Касабланки (Марокко), маючи при собі підроблений паспорт громадянина Малі.

Гаазький Міжнародний кримінальний суд ще минулого літа видав ордер на арешт ас-Сенуссі за звинуваченнями у злочинах проти людяності.

Прокуратура цієї судової організації зібрала докази того, що голова розвідслужби має пряму причетність до атак на демонстрантів під час масових мітингів опозиції в Лівії.

Про те, що Сенуссі заарештували, повідомлялося ще в листопаді 2011 року.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1027 | Додав: adminA | Теги: голову спецслужб Каддафі, видати Лівії, Мавританія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]