Пт, 2024-03-29, 10:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:24
Крига скресла: Луценко вже в "Батьківщині", Яценюк на підході
Інші останні Політичні новини

Юлія Тимошенко вкотре закликала опозиційні сили об’єднатися у єдиний список на парламентських виборах. Про це йдеться у її зверненні з Качанівської колонії, яке зачитав Олександр Турчинов на з’їзді "Батьківщини" у п’ятницю, повідомляє прес-служба партії.

"Є одна-єдина ідея і стратегія, заради якої варто відкинути всі інші теми для розмов. Ця стратегія - єдність демократичних опозиційних сил. Єдність негайна і безальтернативна", - написала Тимошенко.

"Сьогодні я прошу і благаю вас лише про одне - об’єднуйтесь. Забудьте про всі різночитання, амбіції і вузькопартійні інтереси, ідеологічні розбіжності. Закрийте їх на замок, подаруйте опонентам, загубіть, заховайте і забудьте, де вони лежать. Це найменше, що нам зараз потрібно. Це товар з простроченим терміном давності", - додала вона.

"Стратегія на парламентські вибори у нас може бути тільки така - одна команда, один список, одна перемога. Ми повинні облишити всі розмови про похід на вибори кількома колонами, мовляв, після приходу до парламенту об’єднаємось. Не об’єднаємося, бо не дійдемо. Ми не можемо собі дозволити ходити різними колонами,.. поки нашою державою керує п’ята колона, колона антиукраїнської влади", - йдеться у зверненні.

Тимошенко також закликала одно партійців накласти мораторій на конфлікти між собою.

"Влада багато уваги приділяє нашим розрізненим діям. Той не так пішов, той не так сказав, той не так кашлянув. Будьте обережні, накладіть жорстокий мораторій на критику одне одного до кращих часів. Не давайте владі підстав звинувачувати нас у розбраті", - заявила вона.

Тимошенко також висловила впевненість, що опозиційні сили здобудуть перемогу на виборах.

Зазначимо, що 2 березня стало відомо, що Арсеній Яценюк може очолити виборчий список "Батьківщини". Над цим сценарієм активно працюють штаб-квартири "Батьківщини" і "Фронту Змін".

Лідер партії "За Україну!" В'ячеслав Кириленко також вважає, що Яценюк має бути першим номером у списку об'єднаної опозиції на парламентських виборах.

Нагадаємо, що "Батьківщина" повідомила про перенесення з'їзду своєї партій, який мав відбутися в квітні, на 30 березня. І анонсували, що після з'їзду вийде у світ цікава заява підписана "Батьківщиною" та її політичними партнерами.

Турчинов пропонує опозиціонерам відкинути свої амбіції та пожертвувати себе заради перемоги

Заступник глави партії "Батьківщина" Олександр Турчинов закликає опозицію до самопожертви при складанні списків на вибори. Про це він сказав під час з'їзду "Батьківщини".

Він спитав, чому за останні 10 років багато говорилося про об'єднання опозиції, але мало робилося.

"Бо справжнє єднання - це не просто подолання власних амбіцій. Це власна самопожертва заради перемоги всіх", - зазначив Турчинов.

"Я хочу вас запитати, друзі, чи готові ви до реальної самопожертви? Не абстрактної, а реальної, конкретної - пожертвувати місцем у списку або в окрузі?" - запитав Турчинов у делегатів з'їзду.

Але відповідь залу його не задовольнила, оскільки була не дуже активною.

"Я питаю, чи готові ви до самопожертви. Скажіть так, щоб здригнувся режим… Щоб "Українська правда" почула", - повторно звернувся Турчинов до з'їзду.

Після цього зал гучніше відповів "так".

Турчинов також наголосив, що відтепер партія буде дуже прискіпливо ставитися до складання списків на вибори.

"Багато хто не вистояв проти шантажу і зрадив… Ми не можемо вносити у списки неперевірену людину… Ми за кожного маємо нести відповідальність перед народом", - зазначив Турчинов.

Він додав, що після виборів 2010 року в партії було приділено багато уваги "очищенню рядів".

"У нас на 42% оновлено керівництво міських і районних партійних організацій. Ми набираємо людей, які можуть працювати в таких складних умовах", - зазначив він.

Турчинов також підкреслив, що "навіть за ґратами Качанівської тюрми Тимошенко залишається єдиним і незмінним лідером партії"

"Батьківщина" пишається своїм лідером, її незламністю і силою. Її сила є прикладом для кожного з нас", - сказав Турчинов.

"Народна самооборона" влилася в "Батьківщину"

"Народна самооборона" прийняла рішення про приєднання до партії "Батьківщина". Про це йдеться у зверненні лідера НС Юрія Луценка до делегатів з’їзду "Батьківщина".

"Я так часто вживаю слово "разом", що час сказати головне. Як лідер "Народної самооборони", я тут і тепер заявляю про приєднання до партії "Батьківщина". Вірю, що шлях об’єднання - це шлях до перемоги. Маю на увазі перемогу передовсім не партійну, а перемогу здорового глузду. Перемогу правди, перемогу України та її народу", - йдеться у ньому.

Луценко також наголосив на необхідності "об’єднання в єдину команду демократів "Батьківщини", "Фронту Змін", "УДАРу" та інших опозиційних партій Комітету опору диктатури, очищення партійних рядів".

"Висунення єдиного списку кандидатів у депутати, узгодженого не тільки з партійними штабами, але - головно - з виборцями. Розробка спільної Програми євроремонту України із конкретним планом реформи правосуддя, податкової системи, антимонопольної політики та прозорості використання державних ресурсів", - додав він.

"Скажу відверто: неприпустимо, щоб вся виборча кампанія йшла лише під знаком звільнення Тимошенко та Луценка. Вона має йти під гаслом звільнення України!" - також вважає Луценко.

Він також вважає, що потрібно негайно перейти від міжпартійних переговорів, "які неприпустимо затягнулися, до практичної, відкритої і чесної розмови з виборцями".

"Оприлюднення узгоджених єдиних кандидатур на посади київського мера, спікера парламенту, глави демократичного уряду і майбутнього президента України", - також заявив Луценко.

Лист Луценка з Лук’янівського СІЗО на з’їзді "Батьківщини" зачитав його брат Сергій.

Зазначимо, що 28 грудня 2011 року було оголошено про злиття політичних партій "Батьківщина" та "Народна самооборона" на основі політсили Тимошенко. За чинним виборчим законодавством, вони не можуть утворити блок, тому до парламентських виборів наступного року сформують єдиний партійний список. На чолі сподіваються побачити Тимошенко та Луценка, які й нині перебувають поруч у СІЗО.

Процес об'єднання партій "Батьківщина" та "Народна самооборона" цілком узгоджено з лідерами цих політичних сил - Юлією Тимошенко та Юрієм Луценком, які перебувають в ув'язненні в Лук'янівському СІЗО. Про це повідомили на спільній прес-конференції заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов і заступник голови "Народної самооборони" Юрій Гримчак.

Раніше захисник екс-прем'єра Сергій Власенко оприлюднив відкритого листа лідера "Батьківщини", в якому вона звертається до всіх лідерів опозиційних партій "з низьким проханням... нарешті по-справжньому, а не на словах, об'єднатися і дати на парламентських виборах 2012 року бій правлячій мафії".

Яценюк планує за три тижні поставити крапку в об'єднанні опозиції

Лідер "Фронту Змін" Арсеній Яценюк запропонує протягом трьох тижнів поставити крапку щодо об'єднання опозиції.

"Думаю, ми вийшли на фінішну пряму щодо формату виборчої кампанії 2012 року", - сказав Яценюк на з'їзді "Батьківщини".

"Дозволю запропонувати, щоб протягом трьох тижнів ми поставили крапку в питанні того, як об'єднана опозиція буде перемагати", - сказав він.

За словами Яценюка, слід створити "нову політичну традицію і забути родове прокляття українських демократів, які не здатні об'єднатися ні за хвилину, ні за 10 хвилин перед розстрілом".

"Ми йдемо до перемоги батьківщини, ми йдемо до перемоги України, ми йдемо єдиним фронтом - і ми це зробимо", - зазначив Яценюк.

Він також закликав до 10 квітня сформувати єдиний список мажоритарників від об'єднаної опозиції.

У ході виступу Яценюк також пообіцяв, що "Тимошенко буде на свободі, а в країні буде відновлена справедливість".

Ці слова Яценюка учасники з'їзду Батьківщини зустріли скандуванням "Юлі - волю!"

За словами Яценюка, "хто не з об'єднаною опозицією, хто не йде з нами на виборчу кампанію, той підтримує Януковича".

"Треба відверто сказати, що наш ворог - це режим Януковича, який має бути знищений", - заявив Яценюк.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1137 | Додав: adminA | Теги: Батьківщині, підході, Луценко, Яценюк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]