Чт, 2024-03-28, 14:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:15
Луценко розповів, чому подав у відставку
Інші останні Політичні новини

Народний депутат Юрій Луценко подав у відставку з посади голови фракції "Блоку Петра Порошенка" через те, що депутати від партії проголосували за закон про реструктуризацію валютних кредитів, хоча напередодні вони домовилися про зовсім протилежне. Про це йдеться у заяві Луценка, оприлюдненій на офіційному сайті партії "Солідарність - Блок Петра Порошенка".

"Я вважаю, що в тому, що фракція голосує не так, як домовилася, є і моя провина. Керувати фракцією, яка голосує не на користь країні, для мене є неприйнятно. Я розумію, що далі відбудеться засідання фракції, я вже бачу, що депутати вже розуміють, в яку халепу вони вчора втрапили, та я вважаю, що відповідальний політик, який керує фракцією, що представляє президента і країну, має робити таку заяву, яку я зробив", - сказав Луценко.

"Я готовий керувати командою, проте я не готовий відповідати за дурість і популізм окремих діячів", - додав він. Окрім того, нардеп вважає, що уся коаліція проєвропейських сил у парламенті втрачає ефективність, а робота деяких фракцій зриває реформи.

"Учорашнє голосування стало вже не черговим дзвінком, а гучним набатом по ефективній коаліції. На жаль, політичні амбіції, політичні розрахунки щонайменше трьох фракцій коаліції постійно дестабілізують роботу парламенту і зривають реформи", - каже Луценко, маючи на увазі Радикальну партію, "Самопоміч" і "Батьківщину".

Разом із тим, нардеп вважає, що у двох найкрупніших фракціях - "БПП" та "Народному фронті" - існує проблема дисципліни.

"На вівторок опівдні вже заплановано зустріч у голови Верховної Ради для того, щоб відбулася серйозна і чесна розмова. І в себе на фракції, і на засіданнях коаліції я завжди казав одну просту річ: якщо хтось думає, що можна залишитися героєм, обпльовуючи своїх партнерів, то це міф. Політик ніколи не набирає балів на тому, що підставляє своїх партнерів. Суспільство чудово це розуміє. Чим швидше ми почнемо грати в командну гру і в фракції БПП, і в коаліції – тим краще це сприйме країна", вважає Луценко і додає, що деяких членів коаліції, які "займаються особистим піаром", доведеться виключити з неї.


 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 947 | Додав: adminA | Теги: чому подав у відставку, Луценко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]