Ср, 2024-04-24, 00:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:53
Медведчук дорікнув Януковичу - той "забувається"
Інші останні Політичні новини
Екс-глава Адміністрації президента Віктор Медведчук вважає, що більшість населення України підтримує ідеї, яких дотримується його рух "Український вибір".

Про це він заявив в суботу, 24 листопада, в ефірі 5 каналу, передає "Українська правда".

"Ті програми, які підтримує громадський рух "Український вибір", підтримують сьогодні більшість громадян України", - сказав Медедчук.

За його словами, за останні 10 років за вступ до Митного союзу ніколи не виступало менше 54% громадян.

На репліку журналіста, що є й інша соціологія, політик сказав: "Немає іншої соціології. Є соціологія, коли говорять, як Центр Разумкова: "Вам подобається Євросоюз?". 51% - так. Я теж в цьому 51%. Ставте запитання: "Україна повинна рухатися в Євросоюз чи в Євразійський економічний союз через Митний союз і Єдиний економічний простір?". І ви отримаєте відповідь. Ця відповідь однозначна. Я можу це довести упродовж 10 років".

Також, як запевняє Медедчук, за державний статус російської мови виступає до 40% населення, і до 30% - за спеціальний регіональний статус. У сумі виходять більшість населення країни.

"Немає інших цифр. Це політичний популізм тих, хто займає іншу позицію, не маючи аргументів. У мене є думка фахівців, соціологів", - стверджує екс-керівник Адміністрації президента.

Медедчук заявив, що він є не прокремлівським, а проукраїнським політиком, оскільки його ідеї підтримують більшість громадян України.

У той же час він не погодився з реплікою, що його ідеї на 90% збігаються з позиціями нинішньої влади. Зокрема, за словами Медедчука, "українська влада категорично проти Митного союзу", а Віктор Янукович забув про Митний союз після того, як став президентом.

Медедчук стверджує, що він дотримувався своїх точок зору ще до того, як з'явилася Партія регіонів.

"Те, про що ви сказали, я виступав за це тоді, коли такої партії як Партія регіонів взагалі не було. Це був кінець 90-х, це був початок 2000-х років. Але принципи і послідовність у цьому в Медведчука завжди були з моменту приходу у велику політику у 1997 році. А Партія регіонів прийшла потім. Партія регіонів щось підтримує, а щось ні", - зазначив він.

Раніше міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога висловив думку, що колишній глава адміністрації президента Віктор Медведчук повернувся в політику, щоб посилити російський вектор в міжнародних відносинах України.

Віктор Медведчук послідовно відстоює ідею федералізації.

В українському політикумі його фігуру сприймають в контексті розширення впливу Росії на пострадянському просторі, його звинувачують у потуранні неоімперським амбіціям, а також у використанні "заборонених" політтехнологій і методів.

У бутність главою адміністрації президента Кучми з 2002 року по 2005 навколо Медведчука сформувався ореол "сірого кардинала".

Парламент повністю безправний - екс-глава адміністрації президента

Екс-голова Адміністрації президента Віктор Медведчук вважає, що Верховна Рада повністю безправна. Про це він сказав в ефірі "5 каналу", повідомляє УНН.

"Парламентський досвід у Медведчука є. І я добре знаю на що вони (депутати - ред.) сьогодні здатні. Після скасування конституційної реформи вони багато на що здатні, але зробити нічого не зможуть. Від них нічого не залежить в країні", - сказав Медведчук.

Верховна Рада сьогодні ні на що не впливає, вважає він.

"По-перше, у парламенту сьогодні немає повноважень окрім законодавчої діяльності. По-друге, вона буде керуватися з боку Президента і влади, адже там буде більшість депутатів, яка буде голосувати за ці рішення. А це означає, що у нас продовжується концентрація влади в одних руках з чим Медведчук боровся багато років, розробляючи і ухвалюючи конституційну реформу та переводячи країну в рамки парламентсько-президентської форми правління", - наголосив Медведчук.

Як відомо, 30 вересня 2010 р. КСУ визнав неконституційною політичну реформу 2004 р.

Зміни до Конституції під час політичної кризи були внесені 8 грудня 2004 р. У той же день президент Леонід Кучма підписав документ.

Закон про внесення змін до Конституції (про політичну реформу) передбачав перехід від президентсько-парламентської до парламентсько-президентської форми правління, формування уряду коаліцією депутатських фракцій, продовження терміну повноважень Верховної Ради до 5 років. Розробкою цього проекту Медведчук займався під час перебування на посаді глави адміністрації президента.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1000 | Додав: adminA | Теги: Януковичу, Медведчук, забувається | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]