Ср, 2024-04-24, 15:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:39
Міносвіти - слідчі дії в УЦОЯО не загрожують вступній кампанії
Інші останні Кримінальні новини

Проведення спецоперації правоохоронними органами в Українському центрі оцінювання якості освіти (УЦОЯО) не спричинить негативних наслідків для вступної кампанії поточного року, стверджують у Міністерстві освіти і науки України.

"Міністерство освіти і науки України повідомляє, що обшуки, які зараз проводяться в УЦОЯО, не несуть загрози вступній кампанії", - йдеться в заяві Міносвіти, оприлюдненій на сайті відомства у вівторок, 21 липня.

У відомстві також заявляють, що станом на 13.30 жоден співробітник УЦОЯО не затриманий.

"Слідчі, які проводять операцію, повідомляють, що обшук у приміщенні Українського центру оцінювання якості освіти проводиться за рішенням Печерського районного суду, Генпрокуратурою спільно з СБУ та МВС. У Генпрокуратурі це питання перебуває під наглядом заступника генерального прокурора Столярчука Ю.В.", - підкреслюється в заяві Міносвіти.

Генеральний прокурор України Віктор Шокін заявив у вівторок на брифінгу, що керівництво УЦОЯО підозрюються у зловживанні службовим становищем, найближчим часом їх буде затримано.

"Зараз проходить спеціальна операція спільно з СБУ, Генеральною прокуратурою України, МВС із затримання, проводяться також інші слідчі дії, стосовно високопоставлених чиновників Міністерства освіти України. Там є такий Український центр оцінювання якості освіти. В даний час є всі підстави вважати, що керівництво цього Центру зловживало своїм службовим становищем і вчинило низку тяжких злочинів", - розповів генпрокурор, висловивши при цьому упевненість, що "сьогодні вони будуть затримані і надалі суд вирішить питання про їхній арешт".

Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО) створено у 2005 році. Серед завдань центру - підготовка проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), моніторинг якості освіти.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 839 | Додав: adminA | Теги: вступна кампанія, міносвіти, слідчі дії, УЦОЯО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]