Пт, 2024-03-29, 13:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:42
Можливості виходу Греції з єврозони Євросоюз не розглядає
Інші останні Новини Європейського Союзу

Країни Європейського Союзу і Єврогрупа зокрема не розглядають можливість виходу Греції з єврозони. Про це повідомив на засіданні Європарламенту в Брюсселі глава зборів міністрів фінансів Європи і прем'єр-міністр Люксембургу Жан-Клод Юнкер, передає "РБК-Україна" з посиланням на Reuters.

"В єврозону входять 17 країн, і в наші плани не входить зміна її складу. Припущення про можливий вихід Греції з єврозони ми не розглядаємо як робочий чи можливе", - сказав глава Єврогрупи.

Сьогодні, 1 березня, міністри фінансів країн Євросоюзу проведуть зустріч з питання реструктуризації грецького боргу приватним кредиторам 1 березня 2012 р. в столиці Бельгії м. Брюссель. Очікується, що під час зустрічі міністри оцінять прогрес, досягнутий Грецією щодо досягнення вимог, необхідних для отримання другого кредитного траншу.

Зазначимо, раніше міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's знизило довгостроковий рейтинг Греції до рівня "вибірковий дефолт" (SD) услід за оголошенням Афін про початок процесу реструктуризації боргу. Пониження рейтингу стало реакцією на включення Грецією в умови обміну положення про колективні дії (collective action clauses), яке змушує до проведення свопу і списання частини номінальної вартості паперів зокрема і тих інвесторів, які добровільно не погодяться взяти участь в реструктуризації.

Fitch також понизило наприкінці минулого тижня довгострокові рейтинги дефолту емітента Греції за зобов'язаннями в іноземній і національній валюті одразу на два щаблі - до рівня "С" з "СCC". Як зазначає Fitch, обмін облігацій, якщо його буде здійснено, розглядатиметься як "проблемний своп держборгу" (distressed debt exchange).


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1060 | Додав: adminA | Теги: Євросоюз не розглядає можливості ви | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]