Вт, 2024-04-23, 15:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:14
Музичний конкурс імені Лисенка, на якому можна буде почути унікальну скрипку Гварнері, відкривається у Києві
Інші останні Культурні новини
У четвер, 15 листопада, у Києві відкривається IV Міжнародний музичний конкурс імені Миколи Лисенка. Переможець отримає безпрецедентний (як для України) грошовий приз — 20 тисяч доларів. Відкриття конкурсу відбудеться у Колонному залі Національної філармонії в Києві.

Спеціально на форум в українську столицю була доставлена унікальна скрипка італійського майстра Джузеппе Гварнері Дель Джезу, виготовлена майже 300 років тому. Під час відкриття на раритеті зіграє лауреат I конкурсу імені Лисенка Дмитро Ткаченко, а в останній день скрипка зазвучить вже в руках переможця цьогорічного конкурсу.

Як повідомили в Міністерстві культури, в конкурсі візьмуть участь понад 200 молодих виконавців з 16 країн світу, зокрема Італії, США, Канади, Китаю, Венесуели і навіть Конго. Серед них — 41 піаніст, 56 скрипалів, 22 віолончелісти, 105 вокалістів.

Конкурсні прослуховування проходитимуть одночасно на чотирьох сценах.

Піаністи змагатимуться у Колонному залі Національної філармонії. Скрипалі - у Великому залі Національної музичної академії України ім. Чайковського. Віолончелісти — в Будинку вчених Національної академії наук, вокалісти — спочатку в Малому залі Національної музичної академії України ім. Чайковського, а потім в Національному театрі опери та балету.

Закриття і гала-концерти переможців відбудуться 24 листопада.

Нагадаємо, що найбільший музичний форум України цього разу — особливий. Цьогоріч Україна відзначає аж три лисенківських ювілеї: 50 років з дня заснування самого конкурсу, 170 років з дня народження Миколи Віталійовича (у березні), 100 років з дня його смерті (на початку листопада).

Гварнері - легендарний майстер, але не менш легендарний і Антоніо Страдіварі, скрипку якого в 2011 році продали на аукціоні в Лондоні за рекордних 15,9 млн доларів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1164 | Додав: adminA | Теги: Києві, скрипку Гварнері, конкурс імені Лисенка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]