Чт, 2024-03-28, 20:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:41
МВФ схвалив другий транш кредиту для України на 1,7 мільярда
Інші останні Економічні новини

Рада директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) завершила перший перегляд виконання Україною економічної програми, підтриманої кредитом розширеного фінансування (Extended Fund Facility Arrangement, EFF), і схвалила надання другого траншу цього кредиту на суму SDR млн (1,7 млрд дол.).

Про це в п'ятницю 31 липня йдеться в повідомленні Фонду, передає "Інтерфакс-Україна".

МВФ нагадує, що програма EFF загальним обсягом SDR12,348 млрд (близько 17,5 млрд дол.) була затверджена 11 березня цього року для підтримки економічної стабілізації в Україні і визначає широкі і глибокі економічні реформи, спрямовані на відновлення стійкого зростання в середньостроковому періоді та підвищення рівня життя громадян України.

Місія МВФ в рамках першого перегляду програми EFF працювала в Києві з 12 травня по 11 червня. Спочатку планувалося, що її робота завершиться в кінці травня – початку червня, щоб до кінця червня могло бути ухвалено рішення про надання другого траншу за програмою EFF. Однак місія оголосила про узгодження на рівні експертів питання про перший огляд програми лише на початку липня.

Як повідомлялося, в березні поточного року Україна і і її ключовий кредитор - МВФ - погодили умови розширеного фінансування (Extended Fund Facility) терміном на 4 роки і обсягом фінансування 17,5 млрд доларів.

Перший транш кредиту в обсязі 5 млрд дол. Україна отримала в березні - відразу ж після затвердження програми. У травні-червні в Україні працювала місія Фонду, яка провела перший огляд реалізації в Україні і видала свої рекомендації Раді директорів МВФ.

Тоді ж Фонд переглянув у бік погіршення прогноз розвитку економіки України, проте зазначив, що погіршення оцінок пов'язано з триванням військових дій на сході країни.

Пізніше, після того як Рада ухвалила п'ять законів, необхідних для отримання другого траншу, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що розраховує на виділення Україні 1,7 млрд доларів вже 31 липня на засіданні Ради директорів МВФ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 906 | Додав: adminA | Теги: другий транш кредиту, 7 мільярда, МВФ, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]