Пт, 2024-03-29, 10:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:06
На Донецькому напрямку - безперервні обстріли. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

  За минулу добу в зоні антитерористичної операції на Донбасі загинув один український військовослужбовець, двоє зазнали поранень, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

"За минулу добу в результаті бойових дій один український військовослужбовець загинув, ще двоє наших бійців зазнали поранень", - сказав він на брифінгу в четвер у Києві.

Мотузяник зазначив, що на Луганському напрямку незаконні збройні формування порушили режим тиші в Попаснянському районі. "Ворог відкрив вогонь по наших позиціях з використанням ПТРК, а також увечері на цих рубежах сили АТО відбили наступ ворожої ДРГ чисельністю до 15 осіб", - розповів він.

За його словами, на Донецькому напрямку тривають масовані мінометні обстріли українських позицій поблизу населеного пункту Зайцеве. "Ворог також активно застосовує бронетехніку і ПТРК. Обстріли тривають як вдень, так і вночі, практично безперервно. У ході цих обстрілів пошкоджено декілька житлових будинків", - вказав Мотузяник.

Спікер АП підкреслив, що ще однією гарячою точкою на Донецькому напрямку залишається Авдіївка. "Противник кинув на цю ділянку фронту значні сили, бронетехніку, зокрема БМП і танки, мінометні батареї, а також снайперів. Ворог веде вогонь переважно зі сходу, це лінія фронту Ясинувата-Мінеральне", - повідомив він.

Мотузяник зазначив, що на Світлодарській дузі, в Луганському скоєно кілька потужних обстрілів з боку бойовиків з використанням БМП, в Троїцькому - два мінометних обстріли.

На Маріупольському напрямку противник неодноразово використовував міномети в Красногорівці і Широкиному. "Зокрема, вечірній мінометний обстріл у Широкиному на свої очі бачив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус, який міг самостійно переконатися в агресивних діях бойовиків і Росії, яка активно їх підтримує", - назначив Мотузяник.

Спікер АП також звернув увагу на значну активізацію снайперів супротивника. У Мар'їнському районі за добу було зафіксовано п'ять таких випадків.

Розвідка: посилити вогонь на донецькому напрямку наказав Генштаб РФ

Розвідка оприлюднила чергові факти воєнних злочинів вищого командування ЗС РФ на тимчасово окупованих територіях Сходу України.

Так, згідно з повідомленням ГУР, розпорядження на ведення інтенсивного вогню на донецькому напрямку командир 3-ї омсбр 1-го армійського корпусу генерал-майор ЗС РФ Тимофєєв отримав безпосередньо від Генерального штабу ЗС РФ.

Також розвідка наводить дані про чергові втрати в російських підрозділах, що беруть участь у бойових зіткненнях на донецькому та волноваському напрямках.

16 березня загинуло шість військовослужбовців 11 омсп та сім зазнали поранень. Вісім поранених - у 3-й окремій мотострілецькій бригаді (Горлівка).

З 10 по 15 березня, за даними ГУР, через н.п. Дякове (Україна) до н.п. Куйбишево (Ростовська обл.) вивезено 60 тіл загиблих військовослужбовців ЗС РФ.

Крім того, триває перекидання з території Росії військової техніки, боєприпасів і паливно-мастильних матеріалів для потреб 1-го і 2-го АК ЗС РФ.

Зокрема зафіксовано прибуття ешелонів до станцій Ровеньки (14 березня чотири цистерни з ПММ 160 тонн) і Харцизьк (15 березня платформи з військовою технікою (чотири 122-мм САУ, вісім БТР, вісім МТ-ЛБ, вісім автомобілів), чотири цистерни з ПММ (160 тонн) та чотири вагони з боєприпасами).

Напередодні повідомлялося, що українські військові відбили дві атаки бойовиків у районі Новотроїцького під Маріуполем Донецької області. На цих рубежах оборони противник активно використовував 120-мм міномети, через що наші бійці відкрили у відповідь вогонь, не допустивши просування бойовиків на контрольовану Україною територію.

Як повідомлялося, Авдіївка та її східні околиці залишалася найгарячішою точкою в зоні АТО минулого тижня. Так, 10 березня українські військовослужбовці відбили напад двох диверсійно-розвідувальних груп у районі Авдіївки і Троїцького. Раніше, 9 березня, в штабі АТО повідомили, що поблизу Авдіївки бойовики, переодягнуті у форму ЗСУ, вчинили інсценовану атаку в напрямку Ясинуватської транспортної розв'язки з метою дискредитації українських військових.

Крім того, повідомлялося, що складна обстановка зберігається на Світлодарській дузі, по периметру окупованої Горлівки, а також на ділянці фронту Авдіївка - Опитне - Піски.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 770 | Додав: adminA | Теги: безперервні обстріли, донецький напрямок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]