Сб, 2024-04-20, 15:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:03
На фронті активізувалися диверсійні групи супротивника. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

  За минулу добу в зоні АТО загинули 5 українських військових, 10 зазнали поранень.

Про це сьогодні, 5 липня, на брифінгу в Києві повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

"За минулу добу внаслідок бойових дій п’ятеро українських військових загинули, ще 10 отримали поранення", - сказав Мотузяник.

Він зазначив, що загибель військових сталася через підрив військового автомобіля на міні поблизу населеного пункту Донецьке Луганської області.

За словами Мотузяника, трьом військовим, які отримали поранення, надається кваліфікована медична допомога, їх життю нічого не загрожує.

Наразі командування призначило перевірку причин і обставин цієї трагедії.

В зоні проведення антитерористичної операції за минулу добу спостерігається зменшення кількості обстрілів бойовиками позицій українських військ, натомість активізувалася діяльність диверсійних груп.

"Обстановка в районі проведення антитерористичної операції залишається складною. Бойовики продовжують здійснювати збройні провокації, інтенсивність яких поступово знижується. Але активізувались диверсійно-розвідувальні дії НЗФ вздовж лінії розмежування, на об’єктах інфраструктури, в тилу та на шляхах забезпечення сил АТО", - сказав Мотузяник.

За його словами, російські найманці впродовж доби продовжували використовувати безпілотні літальні апарати для здійснення повітряної розвідки. Загалом в межах Донецької та Луганської областей зафіксовано 7 безпілотників.

Крім того, як зазначив Мотузяник, бойовики продовжують застосовувати проти українських військових заборонену зброю, грубо порушуючи Мінські домовленості. Так, за минулу добу бойовики здійснили 11 обстрілів із 120 мм мінометів та 3 обстріли із артилерії калібру 122 мм. Українські військові давали адекватну відповідь на збройні провокації, змушуючи бойовиків припиняти вогонь, додав речник.

На Луганському напрямку бойовики проявляли найбільшу активність поблизу Щастя, Станиці Луганської та сіл Кримське і Новотошківське. Незаконні збройні формування застосовували міномети, гранатомети, артилерію, зенітні установки та стрілецьку зброю.

На Донецькому напрямку найбільш неспокійно було в районі Горлівки. Бойовики обстрілювали позиції українських військових в Новгородському та Лозовому. Іншими гарячими точками були Авдіївка, Опитне та Мар’їнка.

На Маріупольському напрямку за минулу добу був зафіксований лише один інцидент порушення режиму припинення вогню поблизу населеного пункту Старогнатівка. Жодного обстрілу не зазнали українські військові в Широкиному.

Натомість саме Широкине – повністю зруйноване, сказав Мотузяник.

Відзначимо, донецькі бойовики відійшли зі своїх позицій в Широкиному на 1,5-2 км, але за словами українських військових, всі залишені позиції заміновані і добре прострілюються.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 844 | Додав: adminA | Теги: активізація диверсійних груп супрот, фронт | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]