Чт, 2024-03-28, 19:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:28
На Львівщині стартували військові навчання Rapid Trident
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

У понеділок, 20 липня, в Яворівському районі Львівської області стартують масштабні міжнародні військові навчання Saber Guardian, або Rapid Trident-2015, із залученням близько 2 тисяч військових з 18 країн. Про це повідомляє Міністерство оборони України.

Як повідомляє Міністерство оборони України, старт навчань ознаменує урочиста церемонія підняття прапорів України та США на території центрального військового містечка Міжнародного центру миротворчості та безпеки Академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Всього ж у період з 20 по 31 липня на Львівщині перебуватимуть близько 2 тисяч військових з 18 країн. Під час занять на навчальних ділянках буде залучатися бронетехніка і проводитимуться навчальні стрільби зі стрілецької зброї, здійснюватимуться польоти вертольотів армійської авіації та інші епізоди навчань.

У свою чергу заступник міністра оборони України з європейської інтеграції Ігор Долгов раніше інформував, що крім військовослужбовців із США, у складі бойових підрозділів, які братимуть участь у навчаннях, також є військові з Великої Британії, Польщі, Румунії, Болгарії, Грузії та Литви.

Як повідомлялося, президент Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до Закону "Про порядок допуску та умови перебування підрозділів збройних сил інших держав на території України".

Крім інших навчань, з липня по жовтень поточного року в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки у Яворівському районі Львівської області заплановані українсько-американські командно-штабні навчання "Saber Guardian/Rapid Trident-2015".

Загальна чисельність їхніх учасників - до 2,1 тис. військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою. З них від ЗСУ - до 1 тис. осіб, від ЗС США - до 500 військовослужбовців, від ЗС інших держав-членів НАТО та країн-учасниць програми "Партнерство заради миру" - до 600 військовослужбовців.

У 2014 році навчання Rapid Trident-2014 почалися 15 вересня і завершилися 26 вересня 2014 року. Участь у них взяли понад 1,2 тис. військовослужбовців з 15 країн: України, Азербайджану, Болгарії, Канади, Грузії, Німеччини, Великобританії, Латвії, Литви, Молдови, Норвегії, Польщі, Румунії, Іспанії та США, а також представників від НАТО. Американська сторона направила для участі у торішніх навчаннях 200 військовослужбовців з 173-ї піхотної дивізії, що базується в Італії.

У ході минулих навчань військовослужбовці відпрацьовували різні елементи проведення миротворчих операцій.

Глави оборонних відомств України, Литви та Польщі 24 липня підпишуть угоду про функціонування "ЛітПолУкрбриг"

Керівники оборонних відомств України, Польщі та Литви 24 липня підпишуть технічну угоду про аспекти функціонування спільної литовсько-польсько-української військової частини "ЛітПолУкрбриг" та її командування. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

У повідомленні наголошується, що 24 липня відбудеться робочий візит в Україну віце-прем'єр-міністра - міністра національної оборони Республіки Польща Томаша Семоняка і міністра охорони краю Литовської Республіки Юозаса Олекаса.

"У ході візиту в Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбудеться підписання Технічної угоди між Міністерством охорони краю Литовської Республіки, Міністерством національної оборони Республіки Польща та Міністерством оборони України про детальні аспекти функціонування спільної литовсько-польсько-української військової частини "ЛітПолУкрбриг" та її командування", - наголошується в повідомленні.

Цього ж дня у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Академії сухопутних військ глави оборонних відомств візьмуть участь у Дні високоповажних гостей українсько-американських командно-штабних навчань "Репід Трайдент/Сейбр Гардіан-2015".

Як повідомлялося, 19 вересня 2014 року у Варшаві міністри оборони України, Польщі та Литви підписали договір про створення спільної військової бригади "ЛитПолУкрбриг".

Згідно з попередніми домовленостями, загальна чисельність бригади повинна скласти майже 2,5 тисячі військових, з яких з України - 545, з Литви - 650 і з Польщі - 1250. Місце дислокації бригади - польський Люблін.

Довідка

Ідея створення українсько-польсько-литовської бригади протидії кризовим ситуаціям "ЛітПолУкрбриг" виникла в 2007 році. Міністри оборони трьох країн підписали лист намірів про створення такої бригади, зокрема, для участі в миротворчих місіях Євросоюзу і НАТО в листопаді 2009 року, заявляючи про намір домогтися її повної операційної готовності в 2013 році.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 909 | Додав: adminA | Теги: старт, військові навчання Rapid Trident, Львівщин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]