Пт, 2024-04-26, 18:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:25
На реструктуризацію боргу Греції більшість інвесторів погодилися
Інші останні Новини світу

За 11 днів до дефолту Греція заручилася згодою переважної більшості інвесторів для найбільшої в історії реструктуризації суверенного боргу, підтвердило міністерство фінансів країни.

Участь інвесторів склала 83,5% від планованого обсягу реструктуризації, передає РИА "Новости".

Стосовно інших рекомендоване застосування так званої норми колективної дії, що дозволяє при згоді кваліфікованої більшості примусити меншіть інвесторів до обміну боргу.

Планується, що після завершення обміну боргу борговий тягар Греції, що перевищує 360 мільярдів євро, скоротиться приблизно на 100 мільярдів євро.

З урахуванням складності підрахунку всіх інвесторів, які до крайнього терміну в ніч на п'ятницю погодилися на реструктуризацію, їхня участь може скласти 85,8% від номіналу боргу, що підлягає реструктуризації, а із застосуванням колективних санкцій обсяг реструктуризації зросте до 95,7%.

Таким чином, з 177 мільярдів грецького боргу, що підлягають реструктуризації до 12 березня, на обмін облігацій погодилися інвестори, що представляють 152 мільярда євро паперів по номіналу.

Інвестори погодилися на списання облігацій у розмірі 53,5% від номіналу, але з обліком більше тривалого строку погашення й зниженого доходу по купону реальний обсяг списань може досягти 75%. Приватним власникам держоблігацій Греції на 206 млрд євро був даний час до вечора 8 березня, щоб визначитися з питанням про добровільну участь у реструктуризації держборгу.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 931 | Додав: adminA | Теги: На реструктуризацію боргу Греції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]