Сб, 2024-04-20, 06:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:05
Найбільш перспективними ринками для українських експортерів назвали Монголію, Таджикистан і Сербію
Інші останні Економічні новини

Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (FAO) відзначає Монголію, Таджикистан, Туркменістан і Сербію серед найбільш перспективних ринків для українських експортерів, повідомив економіст інвестиційного центру FAO Дмитро Приходько в ході бізнес-форуму.

"Куди ж дивитися далі українським експортерам і на кого? Перш за все - група країн, які є імпортерами продуктів харчування, які не є базовими товарними продуктами. Тобто це країни, які імпортують продукти харчування з більш високою доданою вартістю: Монголія, Таджикистан, Туркменістан, Сербія та інші", - сказав Приходько, передає у вівторок 22 березня агентство УНІАН.

Він зазначив, що перспективними імпортерами базових сільськогосподарських товарів, наприклад зернових і рослинних масел, для України є Марокко, Туніс, Єгипет, Йорданія і Узбекистан.

Приходько також озвучив складені спільно з FAO прогнози Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР), згідно з якими в найближчі 10 років попит на м'ясо в країнах Африки на південь від Сахари виросте на 56%, а в Азії - на 29% в порівнянні з нинішнім обсягом споживання. Тільки В'єтнам і Індонезія збільшать імпорт м'яса в зазначений період на 2 і 1 млн тонн відповідно.

Споживання сиру в Південній Африці виросте на 49%, в Азії - на 41%. Зокрема, Китай в найближчі 10 років збільшить імпорт сиру на 100 тис. тонн, що в 2 рази перевищує український експорт цієї продукції в Росію до введення торгових обмежень.

Як повідомлялося, за словами голови Всеукраїнської аграрного ради Андрія Дикуна, українські виробники молочної продукції зможуть компенсувати втрату російського ринку збуту і повноцінно використовувати відкриті перед Україною експортні можливості тільки через 5-10 років.

У рамках проведеної урядом політики диверсифікації зовнішніх ринків збуту в 2015 році українські виробники отримали дозвіл, зокрема, на експорт яєць до Ізраїлю, курятини - в Єгипет і Саудівську Аравію, молочної продукції - в Китай і ЄС. Крім того, для підприємств м'ясо- і молокопереробної промисловості також забезпечено доступ на ринки Молдови, Казахстану, Киргизстану, Вірменії та Узбекистану.

Як повідомлялося раніше, у 2015 році в економіку України іноземними інвесторами вкладено 3,76 млрд доларів та вилучено 891,3 млн доларів прямих інвестицій.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 807 | Додав: adminA | Теги: Таджикистан і Сербія, ринки українських експортерів, Монголія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]