Чт, 2024-04-18, 23:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:32
Накладено арешт на резиденцію "Межигір'я" Януковича
Інші останні Кримінальні новини

Печерський районний суд Києва за клопотанням слідчого Генпрокуратури наклав арешт на майно ТОВ "Танталіт" - резиденцію "Межигір'я", де проживав колишній президент Віктор Янукович. Про це йдеться в постанові суду від 13 липня, пишуть "Наші гроші".

Мова йде про арешт майна "Центр відпочинку і здоров'я", який розташований по вул. Івана Франка, 19 і житловий будинок по вул. Івана Франка, 18 "Вишгородський масив", будинок по вул. Межигірська 123-а і 100% статутного капіталу ТОВ "Танталіт" у розмірі 146,63 млн грн.

Арешт накладений для забезпечення кримінального провадження та відшкодування збитків, завданих державі.

Рішенням суду заборонено використовувати і розпоряджатися будь-яким майном резиденції "Межигір'я", а також корпоративними правами ТОВ "Танталіт".

Як відомо, "Танталіт" заборгував більш як 11 млн гривень "Київенерго" за електроенергію, починаючи з лютого 2014 року. "Київенерго" відмовляється підписати договір з активістами "Межигір'я", оскільки ті не мають статусу. Рішення суду про арешт майна "Танталіт" дозволяє Генпрокуратурі передати нерухомість активістам на відповідальне зберігання з тим, щоб вони уклали договір з "Київенерго".

Як відомо, у березні минулого року ГПУ відкрила кримінальне провадження за фактом заволодіння держмайном в особливо великих розмірах - комплексом будівель будинку відпочинку "Межигір'я" с.Нові Петрівці Вишгородського району Київської області.

Також земельними ділянками, на яких розташований цей комплекс; здійснення фінансових операцій з майном, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, спрямованих на приховування чи маскування незаконного походження такого майна; одержання неправомірної вигоди в особливо великих розмірах.

У рамках кримінального провадження повідомлено про підозру екс-президенту Віктору Януковичу, колишньому засновнику та директору ТОВ "Танталіт" Павлу Литовченку, колишньому директору ТОВ "Медінвесттрейд" Геннадію Герасименку.

У вересні 2013 року номінальним власником "Танталіту" став Сергій Клюєв, який повідомив, що придбав компанію у екс-нардепа від Партії регіонів Ігоря Гуменюка.

За даними Держфінмоніторингу, гроші за покупку "Танталіту" Клюєвим надійшли від віргінського офшору "Tisha Investments LTD".

На початку 2015 року стало відомо, що нардеп Сергій Клюєв продав свою частку в ТОВ "Танталіт" самому ТОВ "Танталіт". Міноритарним співвласником з часткою 0,03% є юрист і новий директор "Танталіту" Олександр Приймак.

25 червня Господарський суд Київської області повернув у держвласність 135 гектарів землі, на яких розташована резиденція "Межигір'я".

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 894 | Додав: adminA | Теги: резиденція Межигір'я Януковича, арешт | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]