Пт, 2024-04-26, 02:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:29
Навіщо Україні оборонна зброя Яценюк розповів британцям
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Росія відмовилася проводити консультації на підставі Будапештського меморандуму, тому Україна була вимушена звернутися до партнерів з проханням надати оборонне озброєння. Про це прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив 15 липня під час виступу у британському аналітичному центрі з вивчення міжнародних відносин Chatham House у четвер в Лондоні, повідомляє Укрінформ.

"Ми тричі просили провести консультації на підставі Будапештського меморандуму, однак Росія постійно відмовлялася. З огляду на це ми попросили у наших друзів і партнерів підтримки та військової допомоги. Не для наступальних операцій. Я хочу бути дуже чітким: метою уряду є не боротьба за території військовим шляхом, а зупинити Росію і російські війська. Ми єдина країна у світі, яка воює проти російської армії", - підкреслив він.

Яценюк зауважив, що з огляду на ці обставини, Україні потрібна фінансова, економічна і військова підтримка, а саме постачання оборонної зброї для українських військових.

"Україна захищає не тільки український народ. Вона також захищає і європейські кордони, тому це наш спільний інтерес", - підсумував він.

Нагадаємо, новопризначений посол України у США Валерій Чалий стверджує, що більш ніж 10 європейських країн надають Україні зброю, в тому числі летальну.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 795 | Додав: adminA | Теги: україна, британці, Яценюк, оборонна зброя | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]