Пт, 2024-04-19, 07:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:05
Німецькі лікарі привезли діагноз Тимошенко. ГПУ готова лікувати її поза колонією
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Сьогодні, 7 березня, відбулася зустріч генерального прокурора Віктора Пшонки з делегацією німецьких лікарів, які входили до складу Міжнародної медичної комісії з обстеження екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Як повідомили в прес-службі Генеральної прокуратури, німецькі фахівці підтвердили свої наміри сьогодні зустрітися з українськими лікарями, які входили до складу зазначеної медичної комісії, а також з медиками Державної пенітенціарної служби України.

Крім того, професор Айнгойпль повідомив про те, що вони мають намір передати і обговорити з українськими колегами остаточні висновки про стан здоров'я Тимошенко, а також узгодити рекомендації щодо подальшої реабілітації та лікування пацієнтки.

За словами міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової, діагноз німецьких лікарів фактично підтвердив висновки, які попередньо були зроблені українськими медиками.

Вона також зазначила, що всі рекомендації фахівців з терапевтичного лікування пацієнтки будуть враховані в подальшому лікуванні.

На зустрічі, зокрема, були присутні віце-прем'єр-міністр України - міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова, заступник генерального прокурора України Анатолій Пришко та перший заступник міністра закордонних справ України Руслан Демченко.

З німецької сторони в заході взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол ФРН в Україні Ганс-Юрген Гаймзьот, професор Карл-Макс Айнгойпль, професор Норберт Хаас, а також співробітник Федеративного відомства канцлера Йоахім Бертель.

Віктор Пшонка повідомив, що Українська сторона сприятиме тому, аби екс-прем'єр Юлія Тимошенко отримувала необхідне лікування, а у разі потреби, і за межами Качанівської колонії.

У свою чергу Пшонка подякував німецьким медикам за ініціативу взяти участь в обстеженні Тимошенко.

Нагадаємо, 14-15 лютого на території Качанівської виправної колонії проведено комісійне медичне обстеження стану здоров'я Тимошенко. В роботі комісії брали участь лікарі з Німеччини та Канади, а також українські медпрацівники.

Обстеження Тимошенко іноземними фахівцями не обійшлося без скандалів. Канадські лікарі заявляли, що українська влада не дозволила їм зробити необхідні аналізи для встановлення діагнозу екс-прем'єру, а також не надала історію хвороби Тимошенко. Українська сторона відкидає звинувачення.

Німецькі лікарі, які оглянули Юлію Тимошенко, раніше офіційно підтвердили серйозність хвороби українського екс-прем'єра. В Пенітенціарній службі України не виключають можливого оперування Юлії Тимошенко.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році. Екс-прем'єр відбуває покарання у Качанівській виправній колонії в Харкові.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1012 | Додав: adminA | Теги: привезли діагноз Тимошенко. ГПУ гот | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]