Пт, 2024-04-26, 16:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

« 1 2 ... 219 220 221 222 223 ... 226 227 »

Президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес в інтерв'ю швейцарській газеті Der Bund назвав російську "мовою окупаційної влади",журналіст згадав про сучасні відносини Естонії та Росії та зауважив, що вони ускладнені тим, що приблизно одна чверть населення Естонії, яка вважає російську мову рідною, належить "до нижчого економічного класу".
Останні Новини Європейського Союзу | Новини європейської України| Додано: 2012-02-07| Інші останні новини | Коментарі. Залиш і ти свій коментар - хай світ знає твою думку(0)



У деяких поїздах Чехії з'явилися купе тільки для жінок. Провідники мають контролювати, щоб у такі купе не сідали чоловіки. Залізниця таким чином йде назустріч жінкам, які бояться їздити потягом.



63-річний кандидат від помірковано консервативної Національної коаліційної партії Саулі Нііністе здобув перемогу на виборах президента Фінляндії. Підрахунок 100% бюлетенів показав, що Нііністе отримав 62,6% голосів.






Уряд дійшов висновку, що неможливо розв'язати звичайними засобами проблеми, які принесли снігопади і заморозки - від розчищення доріг до забезпечення населення продовольством, ліками і електроенергією.


Попри аномальні для цього регіону холоди, традиційний Венеціанський карнавал розпочався за планом. Святковий сезон відкрився так званим "святом на воді", щоправда, в таких погодних умовах, це було скоріше "свято на льоду". Гуляння триватимуть до 21 лютого.



Жертвами сильных морозов на территории Европы стали уже минимум 163 человека, в некоторых районах снегопады приводят к прекращению транспортного сообщения.



Кандидата в президенти Франції Франсуа Олланд обсипали борошном під час його виступу в Парижі. До Олланд збоку підійшла жінка і стала пригорщами кидати в нього борошно, яке було у неї в господарській сумці.



Фондові торги в Європі 1 лютого 2012 р. завершилися підвищенням провідних індексів. Інвестори як і раніше зосереджені на Греції, де уряд продовжує переговори про скорочення боргу.



Ліберально спрямована SaS (третя за величиною фракції в словацькому парламенті) вже кілька років послідовно виступає за урізання привілеїв політиків і чиновників.


Найнижчий рівень безробіття в Євросоюзі був зафіксований в Австрії (4,1%), Нідерландах (4,9%) і Люксембурзі (5,2%), а найвищий - в Іспанії (22,9%), Греції (19,2% за підсумками жовтня 2011 р.) і Литві (15,3% за підсумками III кварталу 2011 р.).



Водночас у доповіді наголошується зростання зовнішньополітичного впливу Німеччини, яка на багатьох міжнародних форумах здобуває значнішу вагу, ніж Лондон і Париж.



Всі країни ЄС за винятком Британії та Чехії погодилися укласти фіскальний пакт, покликаний запобігти повторенню боргових криз в співтоваристві.


Професійний музикант і діджей, досить відомий у музичному світі Франції, він часто гастролює світом. Однак на відміну від свого молодшого брата Жана П'єр далекий від політики і вважає за краще не афішувати свою приналежність до президентської родини, використовуючи різні сценічні псевдоніми.



Обсяг чистого державного боргу Великої Британії за підсумками грудня 2011 р. становив 1 трлн 3,9 млрд фунтів стерлінгів. Про це повідомляється в опублікованому сьогодні, 24 січня, повідомленні Національної служби статистики країни.



Масштабний страйк водіїв паралізував Італію. Перекриті по всій країні дороги призводять до дефіциту продуктів харчування. За словами пекарів, інгредієнтів залишилося на 48 годин - потім випічка хліба та виробництво пасти будуть неможливі.