Чт, 2024-04-25, 13:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

« 1 2 ... 168 169 170 171 172 ... 177 178 »


Угоду про асоціацію Україна-ЄС буде парафовано протягом березня, а її підписання - "десь восени, якщо ситуація в Україні зміниться". Проте в ЄС підкреслювали, що вимоги ЄС до України - зокрема, відмовитися від практики виборчого правосуддя - все одно залишаються чинними.
Останні Новини про співпрацю України з ЄС | Новини європейської України| Додано: 2012-03-13| Інші останні новини | Коментарі. Залиш і ти свій коментар - хай світ знає твою думку(0)




12 березня оприлюднено звіт Європейського комітету Ради Європи щодо запобігання тортурам і жорстокому поводженню, присвячений дотриманню прав ув'язнених в київському і харківському слідчих ізоляторах.


Україні в питанні наближення до європейських стандартів треба брати приклад з Польщі і Туреччини. "Польська модель" зводиться до того, що держава декларує політику реформ за європейським зразком, мобілізує національний ресурс і проводить ці реформи, отримуючи на кожному з цих кроків щиру і щедру підтримку ЄС.



ПАРЄ знову закликає українську владу - в тому числі Президента Віктора Януковича - "терміново розглянути всі правові засоби, які є у межах їхніх повноважень, щоб звільнити колишніх членів уряду і дозволити їм брати участь у майбутніх парламентських виборах".


"У нашій політиці сусідства Україна відіграє в регіоні Чорного моря ключову роль, це дійсно стратегічний партнер для ЄС, і таким чином, крім питань про справи  Юлії Тимошенко та інші справи, співпраця між нами і Україною є дуже важливою, і у нас дійсно величезні наміри для співпраці між вашою країною і ЄС", - додав Шульц.


Верховна Рада 9 лютого ухвалила в першому читанні проект нового КПК, який передбачає домашній арешт і суд присяжних, внесений президентом Віктором Януковичем. У свою чергу представники опозиції заявили, що новий Кримінально-процесуальний кодекс (КПК) фактично перетворить СБУ на НКВС при президентові, таким чином позбавляючи українців права на захист.




Німецькі лікарі, які оглянули Юлію Тимошенко, раніше офіційно підтвердили серйозність хвороби українського екс-прем'єра. В Пенітенціарній службі України не виключають можливого оперування Юлії Тимошенко.


Представники багатьох країн ЄС неодноразово заявляли про те, що стурбовані ситуацією, що склалася з демократією в Україні, і угоду не буде підписано доти, доки Україна не почне дотримуватися цінностей ЄС. Одна з головних вимог представників країн ЄС - звільнення ув'язнених лідерів української опозиції та їхня повноправна участь у прийдешніх виборах в Україні.



"Функціонування правової системи та гарантія правової безпеки є одними з найважливіших демократичних принципів, які мають підтримуватися в країні. Дуже шкода, що ми були позбавлені можливості зустрічі з Юлією Тимошенко.





Посли країн-членів ЄС в Україні висловилися на підтримку голови представництва ЄС Жозе Мануела Пінту Тейшейри у зв'язку з заявами з боку українського МЗС.



Брюссель і Київ зайшли в глухий кут у питанні асоціації, оскільки підписання та ратифікація відповідної Угоди "фактично заблоковані в результаті дій України".


Представники Європейської народної партії (партнери "Батьківщини" в ЄС) заявили, що проситимуть Асамблею призупинити повноваження української делегації в разі ігнорування резолюції щодо України, схваленої 26 січня. Зокрема, йшлося про звільнення Юлії Тимошенко і Юрія Луценка і можливості для них брати участь в осінніх виборах.




На відміну від парафування, підписання договору з ЄС може виявитися далекою перспективою: Європа не тільки не демонструє політволі до угоди, а й публічно показує негативне ставлення до української влади.




Європейський Союз буде уважно стежити за дотриманням стандартів демократії на парламентських виборах 2012 року в Україні. ЄС не підпише угоду з Україною без демократичних виборів.



Згідно з дорученням глави держави, міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко має до 15 березня надати погоджений з ЄС консолідований текст Угоди про асоціацію українською та англійською мовами.