Сб, 2024-04-27, 07:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

« 1 2 ... 175 176 177 178 »


Рада ЄС з питань закордонних справ обговорює можливу реакцію Брюсселя на вирок у справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Про це повідомила Верховний представник ЄС Кетрін Ештон.

Останні Новини про співпрацю України з ЄС | Новини європейської України| Додано: 2011-10-10| Інші останні новини | Коментарі. Залиш і ти свій коментар - хай світ знає твою думку(0)


У Міністерстві закордонних справ України вважають, що відсутність положення про європейську перспективу України в Угоді про асоціацію з Євросоюзом може поставити під загрозу парафування цього документа.




Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявляє, що справа Юлії Тимошенко може ускладнити завершення переговорів про Угоду про асоціацію між Україною та Євросоюзом.




У Варшаві на саміті "Східного партнерства" тема утисків опозиції в Білорусі поставлена в один ряд з судовими процесами над представниками опозиції в Україні.


ЄС погрожує погіршити відносини з Україною і розладнати її спроби наблизитися до європейської орбіти, якщо колишня радянська республіка не закриє справу, що веде до винесення вироку Юлії Тимошенко.




Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко має право на чесний процес і повинен бути якомога швидше переправлений до лікарні.


Міністр юстиції України Олександр Лавринович вважає, що два зауваження Європейської комісії "За демократію через право" (Венеціанська комісія) не можуть бути враховані в законопроекті про вибори народних депутатів.



Посол Франції в Україні Жак Фор вважає недоцільним введення санкцій Європейським Союзом щодо українських чиновників через порушення у сфері демократії.



Один з варіантів звільнення екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко з-під варти, який узгоджується президентом Віктором Януковичем з європейськими переговірниками, передбачає внесення змін до Кримінального кодексу.



Комісар Євросоюзу Штефан Фюле заявив, що Україна і Європейський Союз досягли значного прогресу в переговорах щодо підписання Угоди про асоціацію, перейшовши до фінальної стадії цього процесу.



Перше обговорення рекомендацій, наданих Європейському парламенту від Ради ЄС та Європейської комісії щодо Угоди про асоціацію з Україною, відбудеться 12 вересня.



Польща зацікавлена в стажуванні українських військових у своїх військових частинах з 2012 року. Про це сказано в повідомленні прес-служби Міністерства оборони України.



Делегація Європейської комісії "За демократію через право" ("Венеціанської комісії") відвідає Україну 15 вересня для участі в конференції із захисту прав людини.



Угода з Норвегією про спрощення оформлення віз і реадмісію осіб, підписана 13 лютого 2008 року в Осло (Норвегія), набула чинності.



Загальна кількість виданих українцям шенгенських віз збільшилася 2010 року на 70 тис і склала близько 1,1 мільйона. Більшість з них - туристичні візи (категорії А, В і С).