Пт, 2024-03-29, 13:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

« 1 2 ... 49 50 51 52 53 ... 61 62 »


Компанія Google розпочала активну діяльність, спрямовану проти технологій Apple, які запатентовані компанією Motorola. Як відомо, у серпні 2011 року Google придбав Motorola Mobility за 12,5 млрд доларів.

Останні Новини світу науки і технологій | Новини європейської України| Додано: 2012-02-13| Інші останні новини | Коментарі. Залиш і ти свій коментар - хай світ знає твою думку(0)



За однією з версій, даний комплекс міг бути оригінальною моделлю, за якою був побудований Стоунхендж та інші подібні до нього конструкції пізнішого періоду, знайдені на півдні британського архіпелагу.



На думку науковців, ці фотографії можуть допомогти нам краще зрозуміти будову нашої галактики - Чумацького шляху.



Корабль-капсула Dragon американской компании Space Exploration Technologies (или SpaceX) отправится в первый испытательный полет к Международной космической станции (МКС) не раньше 20 марта.



Багатошарова мембрана на базі графену проявила дивні властивості: вона надійно утримувала під собою будь-які рідини і гази. Але при цьому вода випаровувалася крізь цю плівку так швидко, наче й не була зовсім накрита.



Дослідники з Амстердамського вільного університету (Нідерланди) відкрили молекулярний механізм, що дозволяє мозку редагувати пам'ять, зокрема забувати прикрі спогади.

 

Науковці створили мікроскопічний "двигун" з кількох молекул ДНК, який може пересуватися в довільному напрямку, зчитувати нові інструкції та коригувати свій курс.




Генетично модифіковані кишкові палички змогли безпосередньо перетворити бурі водорості на етанол, притому з високою ефективністю. У перспективі це досягнення дозволить отримувати сировину для біопалива.



Незвично низька зимова температура, що встановилася над Північним полюсом, вже призвела до найбільш значного руйнуванню озонового шару в історії.



Американський зонд LRO (Lunar Reconnaissance Orbiter) зафіксував присутність інею на дні приполярних місячних кратерів, куди ніколи не потрапляє сонячне світло.



Думки можна буде передавати на відстані. За допомогою приймача електричних імпульсів можна буде спілкуватися мовчки так само, як і по мобільному телефону – на новинку можна очікувати вже через сто років.



Серед головних причин поганого настрою експерти називають холодну погоду, борги, що нагромадилися, і несплачені рахунки, а також факт того, що до заробітної плати за січень залишається ще два тижні.



Згідно з новою угодою про фінансування, міністр освіти зможе позбавляти бюджетних коштів школи, де заперечується вчення Чарльза Дарвіна, а замість цього викладається теорія креаціонізму, в рамках якої світ розглядається як творіння Бога.



В наше время многие люди пытаются расслабляться после трудного рабочего дня или же просто отвлечься и снять усталость, поиграв вечером в ту или иную игру.



Науковці використовували метопрен - аналог природного ювенільного гормону комах. Застосувавши його (місцево) до личинок кількох видів мурах на критичній стадії розвитку (коли ще не була вирішена доля особини - в яку субкасту робітників вона потрапить), автори досліду успішно створили супервояків у кількох видів.