Вт, 2024-03-19, 11:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:59
Всесвіт існував до так званого Великого вибуху
Інші останні Новини світу науки і технологій

Професор Оксфордського університету Роджер Пенроуз і вірменський астроном Ваха Гурзадян стверджують, що знайшли докази існування Всесвіту до так званого Великого вибуху, який науковці вважали умовною подією створення системи галактик.

Висновки науковців зроблені на основі аналізу знімків радіаційного фону у Всесвіті, який вивчає "Зонд імені Вілкінсона для дослідження анізотропії мікрохвиль" (WMAP), запущений у 2001 році.

WMAP аналізує "відлуння" Великого вибуху - мікрохвильове фонове космічне випромінювання (реліктове випромінювання).

Його дані вважаються найважливішими експериментальними даними в космології: так, три роки тому WMAP оцінив вік Всесвіту в 13,7 мільярда років.

За словами Роджера Пенроуза і Вахи Гурзадяна, їм вдалося знайти 12 прикладів концентричних кіл, кожен з яких складається з п'яти кілець інтенсивного випромінювання.

Такі кільця виникають навколо груп галактик і вказують на процеси стиснення і розширення Всесвіту, що відбуваються по черзі.

Відповідно до теорії "циклічної космології", висунутої Роджером Пенроузом, історія Всесвіту набагато давніша, ніж досі вважалося.

Фактично, вона складається з ланцюжка подій: спочатку супермасивна "чорна діра" поглинає Всесвіт, накопичуючи величезну енергію, після чого відбувається новий Великий вибух.

Виявлені гравітаційні радіаційні хвилі, на думку науковців, є свідченням існування в минулому цих супермасивних "чорних дірок", які "вбивають" Всесвіт, а потім, вибухаючи, приводять до виникнення нової системи галактик.

Зазначимо, в 1988 році Роджер Пенроуз удостоївся ізраїльської премії Вульфа за свої дослідження, присвячені походженню Всесвіту.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1004 | Додав: nowyny | Теги: Великий вибух, всесвіт існував | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]