Пт, 2024-03-29, 16:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:50
Окупанти зазнають втрат під Авдіївкою. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

У зоні проведення антитерористичної операції на сході України за минулу добу ніхто з українських військовослужбовців не загинув, шістьох поранило, повідомив спікер адміністрації президента з питань АТО Андрій Мотузяник.

"За минулу добу в результаті бойових дій ніхто їх наших воїнів не загинув, 4 отримали поранення. Це сталося в Авдіївці. Крім того, двоє наших військових постраждали, підірвавшись на ворожій розтяжці в Станиці Луганській", - сказав він на брифінгу в четвер у Києві.

Мотузяник розповів, що на Луганському напрямку доба минула спокійно.

На Донецькому напрямку неспокійно було по всій лінії фронту - НЗФ відкривали вогонь по Луганському, Зайцевому, Авдіївці, Опитному, Пісках, Красногорівці. Бойовики застосовували міномети, бронетехніку, працювали снайпери. Всього по позиціях сил АТО противник випустив понад 100 мін різних калібрів, загалом на цьому напрямку зафіксовано 48 обстрілів з боку НЗФ.

На маріупольському напрямку точилися збройні сутички. "Прибувши на КамАЗі, бойовики атакували наш опорний пункт, але з втратами були відкинуті на схід", - розповів Мотузяник.

Також на цьому напрямку були два обстріли, і на кожну з цих провокацій сили АТО відкривали вогонь у відповідь. Противник також відкривав вогонь у Гнутовому і Широкиному.

Протягом двох днів у районі Авдіївки знищено шістьох російських військових, йдеться на офіційному сайті Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"Зафіксовані чергові втрати в підрозділах 11-го окремого механізованого полку (Макіївка) і 3-ї окремої мотострілкової бригади (Горлівка) 1-го АК (Донецьк) ЗС РФ, які беруть участь у бойових зіткненнях у районі Авдіївки. 22-23 березня загинули шість російських військовослужбовців і п'ять отримали важкі поранення", - повідомляє українська розвідка.

Як повідомлялося, в промисловій зоні Авдіївки ввечері у вівторок, 22 березня, точилися потужні бої. Бойовики з боку Ясинуватої вже протягом трьох тижнів намагаються пройти через промзону Авдіївки, що неподалік Ясинуватської розв'язки. При цьому в штабі АТО зазначали, що вдень в Авдіївці працює ОБСЄ, тому бойовики не стріляють. Атаки починаються, коли настають сутінки.

Взяття 16-м батальйоном 58-ї бригади без порушення Мінських домовленостей і без застосування заборонених озброєнь Авдіївської промзони і як наслідок - можливість вогневого ураження техніки супротивника, на трасі Донецьк-Горлівка в районі Ясинуватської розв'язки вважається головним воєнним досягненням останніх тижнів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 808 | Додав: adminA | Теги: окупанти, Авдіївка, Втрати | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]