Пт, 2024-04-26, 18:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:48
П'ятьох мусульманських проповідників, виступи яких визнали екстремістськими, до Франції не впустили
Інші останні Новини світу

Французький уряд заборонив в'їзд у країну п'ятьом іноземним релігійним діячам, яким приписуються екстремістські заяви.

Як йдеться у спільному комюніке МЗС і МВС країни, відмову у в'їзді на французьку територію отримали Акріма Сабрі, Айєд Бін Абдалла аль-Карні, Сафват аль-Хіджазі і Абдалла Басфар. У свою чергу, Юсейф аль-Карадуі і аль-Масрі відмовилися приїжджати, передає РИА "Новости".

Усі вони були запрошені на конгрес Союзу ісламських організацій Франції (UOIF), який відбудеться в Ле Бурже з 6 до 9 квітня 2012 року.

У відомствах зазначають, що "позиції і заяви, зроблені цими людьми, закликають до ненависті і насильства, зазіхають на принципи республіки і в нинішньому контексті становлять серйозну небезпеку для громадського порядку".

Влада Франції також шкодує, що UOIF запросив вихідця зі Швейцарії Таріка Рамадана, "позиції і заяви якого суперечать республіканському духу".

У комюніке наголошується, що принцип свободи слова і віросповідання не повинен суперечити закону і республіканським цінностям: прав людини, рівності між чоловіками і жінками, світськості, поваги до релігійних цінностей і думки інших людей і відмови від відокремлення національних і релігійних співтовариств.

Проповідникам відмовили у в'їзді за дорученням президента Франції Ніколя Саркозі, який 27 березня заборонив впускати до Франції "проповідників, які постійно нападають на французьку систему цінностей".

Франція посилила політику проти радикальних ісламістів після того, як 11, 15 і 19 березня на півдні країни було скоєно серію резонансних вбивств, зокрема в результаті нападу на єврейський колеж у Тулузі загинули чотири людини, з них троє дітей.

Вбивцею виявився 23-річний громадянин Франції алжирського походження Мохамед Мера. 21 березня його було заблоковано у власній квартирі, а наступного дня убито в результаті операції спецслужб. Під час переговорів ймовірний вбивця пояснив свої дії бажанням помститися Франції за військову присутність в Афганістані, а також Ізраїлю - за бомбардування сектора Гази.

Мера знімав свої злочини на відео. Цього тижня паризьке бюро катарського телеканалу "Аль-Джазіра" отримало зроблений запис. Проте адміністрація телеканалу вирішила не показувати відео.

Після злочинів у Тулузі президент Франції також заявив про можливість запровадження кримінального покарання за регулярне відвідування екстремістських інтернет-сайтів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 974 | Додав: adminA | Теги: Франції не впустили п'ятьох мусульм | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]