Чт, 2024-04-25, 18:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:14
Підписати конвенцію проти насильства над жінками збирається влада Британії
Інші останні Новини Європейського Союзу

Великобританія почала підготовку до підписання Конвенції Ради Європи про запобігання і боротьбу з насильством щодо жінок і насильством в сім'ї, яка дозволить судити британців, що скоїли злочини проти жінок за кордоном, повідомив прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон.

"Великобританія має одні з найжорсткіших в світі законів стосовно тих, хто здійснює насильство над жінками. Але ми можемо зробити більше. Сьогодні я можу підтвердити, що ми знаходимося на шляху підписання Конвенції Ради Європи про запобігання і боротьбу з насильством щодо жінок і насильством в сім'ї, що дозволить потім ратифікувати документ і зробити його частиною британської правової системи", - мовиться в спільному зверненні Кемерона і віце-прем'єра Ніка Клегга, передають РИА "Новости".

Глава Консервативної партії Кемерон і лідер ліберал-демократів Клегг оголосили про висновок угоди в рамках коаліційного уряду заради підписання документа.

8 березня вони звертають увагу на те, що по всій Європі мільйони жінок зазнають фізичного і сексуального насильства. Тільки у Британії мільйон жінок щорічно страждає від домашнього насильства.

Конвенцію вже підписали багато європейських держав, включаючи Іспанію, Німеччину, Францію, Норвегію, Швецію, і, як тільки вона почне працювати, упевнені Кемерон і Клегг, це виведе на новий рівень стандарти захисту жінок.

"Підписуючи цю конвенцію, ми обіцяємо, що британці, що скоїли злочини проти жінок в інших країнах, відповідатимуть перед нашими судами", - мовиться в обігу.

В четвер британський прем'єр-міністр влаштував на честь свята прийом в резиденції на Даунінг-стріт, на який були запрошені представники різних добродійних організацій і фондів, що допомагають жінкам.

Своє звернення на честь Міжнародного жіночого дня випустив і Форін-офіс (зовнішньополітичне відомство Великобританії), який нагадав, що цього дня ми відзначаємо і особисті, і політичні, і економічні досягнення жінок по всьому світу.

Британський МЗС зробив наголос на становищі жінок Африки і Близького Сходу, особливо в світлі недавніх арабських революцій.

Сьогодні ж глава Форін-офіса Уільям Хейг оголосив на сторінці відомства в Facebook темою дня роботу з юними представницями прекрасної статі, їхні права, освіта і їхнє майбутнє.

Міністр закликає писати свої думки на цю тему на сторінці і вести обговорення.

Тим часом Британія теж відзначає свято. У ці дні в Лондоні проходить фестиваль на честь Міжнародного жіночого дня. На різних майданчиках проходять вистави і концерти, а хедлайнерами фестивалю в п'ятницю і суботу стануть співачки, які активно ведуть боротьбу за права жінок Енні Леннокс і Шинейд О'Коннор.

Відзначимо, що сьогодні президент Румунії теж привітав жінок законом, що забороняє насильство сім'ї.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1022 | Додав: adminA | Теги: британії, конвенцію проти насильства над жінк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]