Пт, 2024-04-19, 17:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:44
"Правий сектор" розгортає безстрокові акції протесту по всій Україні. ВІДЕО
Інші останні Політичні новини

У зв'язку з останніми подіями в Мукачеві, "Правий сектор" організував безстрокові пікети в Одесі, Сумах, Хмельницькому, Черкасах, Дніпропетровську та Харкові. Вимоги активістів такі: арешт народного депутата Михайла Ланьо, який, на їхню думку, причетний до контрабанди на Закарпатті, і лідера руху "Український вибір" Віктора Медведчука, відставка міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, а також відставка і покарання співробітників і керівництва УМВС Закарпатської області, які, на їхню думку, покривають контрабанду.

У Києві на вулиці Банковій напроти будівлі Адміністрації президента України "Правий сектор" розпочинає акцію протесту, вже зібралося близько 200 осіб, передає УНІАН.

На Банковій вимагають припинення контрабанди та звільнення усіх "в’язнів режиму". Про це повідомляє Hromadske.tv.

Представники ПС встановили намет. Біля машини з прапором "Автомайдан. Київ" встановлена звукова система, звучить патріотична музика.

Більше половини учасників акції одягнені у військову форму.

Вулиця Банкова перед будівлею АП перекрита кордоном бійців Нацгвардії в кількості близько 60 осіб. Учасники акції поводяться спокійно. Разом з тим, люди продовжують прибувати.

Начальник штабу батальйону ОУН Богдан Тицький на своїй сторінці у Фейсбуці написав: "Командир Київського осередку Правого Сектору друг Вій повідомив, що для всіх хлопців з Мукачева, що з боєм прорвались в Карпатські гори, вже заготовлені камери одиночки. Влада каже одне, але збирається робити своє".

Також за його словами на підтримку мітингуючим виступив комбат батальйону "Золоті Ворота" друг Експерт.

"Народ на Банкову прибуває і надалі. За інформацією від харків'ян з Харкова в Київ на підтримку виїхало 15 автобусів активістів", - додав Тицький.

В Одесі "Правий сектор" пікетує будівлю Головного управління МВС області. Більше 100 осіб зібралися біля будівлі, розташованої в центрі міста - на вулиці Єврейській.

Учасники акції прийшли з прапорами України і "Правого сектора". Як зазначають активісти, вони вийшли на мирний пікет "на підтримку побратимів", а також, крім основних вимог, хочуть прозорого розслідування подій у Мукачевому 11 липня.

До присутніх вийшов начальник регіонального главку МВС Георгій Лорткіпанідзе і пообіцяв донести до керівництва МВС вимоги протестантів. Також він акцентував, те, що трапилося в Мукачеві вимагає ретельного розслідування і запевнив, що є противником контрабанди та підтримує боротьбу з цим явищем.

Крім того, Лорткіпанідзе закликав активістів повідомляти йому про факти контрабанди.

Проїжджа частина до будівлі регіонального главку МВС не перекрита, озброєної охорони біля будівлі немає.

У Сумах опівдні близько 20 активістів в камуфляжі прийшли під будівлю УМВС України в Сумській області. До учасників пікету вийшов начальник УМВС Анатолій Річкаль і запросив кількох активістів до себе в кабінет, в тому числі керівника облорганізації ПС Віталія Ляшка. Пізніше до протестуючих приєдналися представники громадської організації "Майдан" і член міськвиконкому Андрій Баранов.

Вийшовши з міліції, ініціативна група повідомила, що передала начальнику УМВС свої вимоги.

"Поки що ці вимоги передані в усній формі. Ми збираємося віддати їх у письмовій формі і офіційно зареєструвати звернення до УМВС", - зазначили активісти.

Як повідомила начальник сектору зв'язків з громадськістю УМВС України в Сумській області Ельвіра Біганова, в даний час біля облуправління міліції перебувають близько 30 осіб, пікет проходить мирно.

Біля обласного управління міліції в Хмельницькому зібралося близько 30 представників ПС.

Лідер обласного відділення ПС Анатолій Медведчук заявив, що акція є безстроковою. Він пояснив, що таким чином ПС реагує на неоднозначні події, що відбулися 11 липня в Мукачеві. За словами Медведчука, місцева міліція покривала бандитів, а ПС викрив канал контрабанди.

Крім цього, сказав Медведчук, активісти ПС вимагають притягнути до відповідальності народних депутатів Михайла Ланьо та Антона Геращенка.

Увечері 11 липня "Правий сектор" також почав безстрокову акцію протесту в Черкасах проти "протиправних дій закарпатської міліції". Про це активісти ПС повідомили в соціальних мережах.

Як наголошується в повідомленні, пікет пройде на Соборній площі Черкас біля будівлі Черкаської облдержадміністрації і є "складовою частиною всеукраїнської кампанії з протидії бандитизму та корумпованості деяких представників правоохоронних органів".

Ще близько 50 представників "Правого сектора" пізно увечері 11 липня почали пікетування будівлі Головного управління МВС у Дніпропетровській області. Учасники пікету встановили під будівлею намет.

За даними організаторів акції, пікет проводиться в рамках всеукраїнської акції "Правого сектора". Учасники не висувають вимог до Головного управління МВС в області. За даними міліції, з початку пікетування в ньому беруть участь від 25 до 50 осіб. Порушень громадського порядку не зафіксовано.

У Харкові також безстроковий пікет будівлі Харківської облдержадміністрації з вимогою арешту Ланьо та інших учасників конфлікту у Мукачеві.

У заяві харківського відділення ПС говориться: "У зв'язку з подіями на Закарпатті суспільно-політичне крило харківського "Правого сектора" оголошує безстроковий пікет біля Харківської ОДА з вимогою: негайний публічний арешт депутата Ланьо, який брав безпосередню участь у подіях, всіх бандитів і силовиків, які відкривали вогонь, і тих, хто віддавав наказ".

Активісти харківського ПС закликають жителів міста "підтримати патріотів у боротьбі з озвірілими від безкарності бандитами, які прикидаються владою", і прийти на площу Свободи до намету Євромайдан о 14.00 і підтримати пікет.

Нагадаємо, 11 липня вдень у Мукачеві виникла перестрілка. За повідомленнями місцевих ЗМІ, конфлікт виник між "Правим сектором" і людьми з оточення народного депутата Михайла Ланьо.

СБУ і МВС вимагають скласти зброю і здатися, також підготовлений спецборт для доставки в Київ для об'єктивного і неупередженого розслідування.

За вказівкою генерального прокурора слідчим відділом облпрокуратури відкриті кримінальні виробництва з попередньою правовою кваліфікацією ч.3 ст.258 Кримінального кодексу України - терористичний акт і ст.255 створення злочинної організації.

За даними Управління охорони здоров'я Закарпатської облдержадміністрації, під час перестрілки в Мукачеві постраждали 11 людей.

Лідер всеукраїнського правого руху "Правий сектор" Дмитро Ярош закликав своїх прихильників продовжувати акції протесту до тих пір, поки не будуть арештовані представники влади, які, на думку "Правого сектора", винні в трагічних подіях в Мукачеві. 

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 898 | Додав: adminA | Теги: безстрокові акції протесту, україна, Правий сектор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]