Пт, 2024-03-29, 15:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:27
Про можливість надання Греції "кредитів надзвичайного стану" повідомив голова Європарламенту
Інші останні Новини Європейського Союзу

Очільник Європарламенту Мартін Шульц заявив про можливість надання Греції "кредитів надзвичайного стану" для підтримки державного забезпечення.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Welt am Sonntag", передає 4 липня 2015 року "Німецька хвиля".

"Можливо, нам доведеться надати Греції кредити надзвичайного стану для покриття тимчасових потреб, щоб було підтримане державне забезпечення та нужденні люди отримали гроші", - зазначив Шульц.

Політик наголосив, що особливо складною буде ситуація, якщо греки на референдумі проголосують проти вимог реформ з боку міжнародних кредиторів, однак пообіцяв, що Брюссель не залишить людей напризволяще.

"Без нових коштів не зможуть бути виплачені зарплати, система охорони здоров'я більше не функціонуватиме, енергопостачання та громадський транспорт перестануть працювати", - сказав голова Європарламенту.

Нагадаємо, 5 липня в Греції має відбутись референдум, де громадяни голосуватимуть "за" чи "проти" курсу реформ, запропонованих Афінам міжнародними кредиторами в обмін на нову кредитну програму.

Уряд країни неодноразово закликав греків проголосувати проти вимог кредиторів.

Перед цим Шульц висловив сподівання на якнайшвидшу відставку ліво-радикального проросійського уряду популіста Алексіса Ціпраса.

3 липня Європейський фонд фінансової стабільності (EFSF) оголосив про дефолт Греції.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 860 | Додав: adminA | Теги: голова Європарламенту, надання Греції кредитів надзвичайно | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]