Вт, 2024-04-23, 11:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:52
Пройшли несанкціоновані мітинги у Москві та Санкт-Петербурзі
Інші останні Новини світу

Близько 20 осіб затримано в районі Пушкінської площі при спробі провести несанкціоновану владою Москви акцію протесту. "Сьогодні ввечері група громадян планувала влаштувати провокацію в центрі столиці. Інформація про це була зафіксована в деяких соціальних мережах, однак спроба порушити правопорядок була припинена", - повідомили в прес-службі ГУ МВС Росії по Москві.

Раніше в соціальних мережах в інтернеті з'явилися заклики знову вийти на Пушкінську площу і "повторити акцію 5 березня". На цей раз поліція затримувала людей на підставі наявності білих стрічок, які стали символом опозиційних акцій "За чесні вибори".

У Петербурзі опозиція також другий день поспіль спробувала провести несанкціоновану акцію "За чесні вибори". На Ісаакіївській площі затримано близько десяти осіб, - в основному це лимонівці (їх брали на підступах до площі за орієнтуваннями), передає NEWSru.com.

Один із затриманих у вівторок - активіст Олександр Мельниченко - заявив журналістам, що під час затримання поліція поводилася з ним грубо, і навіть завдала кілька ударів по нирках. Також йому не пояснили причину затримання.

В цілому ж, учасники несанкціонованого мітингу поводяться спокійно. Вони вишикувалися біля готелю "Асторія" на Великій Морській вулиці. Учасники акції також зайняли частину скверу, що розташований перед Ісаакіївським собором. Вони не викрикують жодних гасел і поводяться мирно.

Періодично поліцейські ведуть деяких учасників акції в сторону своїх автомобілів. Ніхто з затриманих опору не чинить. Затримання відбуваються дуже спокійно, часом, у дружній формі.

До вечора на Ісаакіївську площу до будівлі міського парламенту було стягнуто значні сили поліції і ЗМОНу. Машини поліцейських припарковано у всіх куточках площі. Туди стягнуто багато великих вантажівок, автобусів для затримання, а також легкових патрульних автомобілів. На площі та прилеглих вулицях патрулюють піші поліцейські. Вхід до міського парламенту, як і напередодні, перекрито залізними загородженнями, а в небі над площею кружляє поліцейський ґвинтокрил.

Також у вівторок стало відомо, що напередодні в районі несанкціонованої акції було затримано і доставлено до 38-го відділу поліції провідного відеоінженера Великого драматичного театру імені Товстоногова Глєба Бікінеєва. Бікінеєв не брав участі в акції протесту, а просто гуляв з дівчиною неподалік від місця проведення несанкціонованого мітингу.

В даний час Бікінеєв продовжує утримуватися в поліції, йому інкримінується участь у несанкціонованому публічному заході. Йому та іншим затриманим не повертають паспорта і не випускають з відділу поліції.

Зазначимо, що в Росії відбулися президентські вибори. Переконливу перемогу в першому турі отримав чинний прем'єр РФ Володимир Путін. Після оголошення результатів виборів у великих містах відбулися мітинги проти їхньої фальсифікації.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1001 | Додав: adminA | Теги: мітинги у Москві та Санкт-Петербурз | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]