Чт, 2024-04-18, 20:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:28
Пропоновані "Народним фронтом" зміни до КПК Гройсман пропонує 17 березня розглянути
Інші останні Політичні новини

Вечірнє засідання Верховної Ради України достроково закрито, передає УНІАН.

На вечірньому засіданні не було ухвалено жодного рішення, оскільки між депутатами продовжилося протистояння в питанні щодо включення до порядку денного двох законопроектів, на розгляді яких наполягає фракція "Народний фронт", а саме № 4057 "Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України (щодо особливостей звернення в дохід держави грошових коштів, цінностей та доходів від них до ухвалення вироку суду)" та № 3196 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо невідворотності покарання осіб, які вчинили тяжкі та особливо тяжкі злочини)".

Фракція "Народний фронт" і ще низка депутатів з інших фракцій заблокували трибуну після того, як парламент, декілька разів голосуючи, так і не включив до порядку денного свої роботи ці законопроекти. Не підтримували рішення про включення до порядку денного цих законопроектів, зокрема, фракція "Батьківщина" й колишні "регіонали" з "Опозиційного блоку", "Відродження" та "Волі народу".

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман запропонував депутатам розглянути законопроект № 4057 у четвер, 17 березня.

Спікер поінформував, що з цього питання будуть проведені консультації.

"Завтра о 12 годині провести узгоджувальну нараду з тим, щоб у четвер ми вийшли на спільне, узгоджене голосування по цьому закону", - сказав Гройсман.

Він додав, що у цій нараді мають взяти участь голови усіх фракцій та груп, а також керівництво профільного комітету.

Після цього Гройсман оголосив про закриття вечірнього засідання парламенту.

За словами представників "Народного фронту", ці зміни до КПК потрібні для повернення корупційних активів Віктора Януковича та його оточення.

"Більшість депутатів цієї Верховної Ради прийшли сюди на хвилі Майдану та захисту України в АТО, на хвилі взагалі того, що вони кістьми лягатимуть на захист інтересів України. Зараз ми прийшли до дуже простих, конкретних речей - є два мільярди доларів, арештованих після Майдану на рахунках Януковича та його партнерів. Насправді вкрадених коштів набагато більше, але навіть ця сума є значимою для українського бюджету. Тому кожен, хто б'є себе в груди заради захисту країни, може продемонструвати свій патріотизм на практиці - натиснути кнопку і повернути ці мільярди бюджету", - заявила депутат від "Народного фронту", член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Тетяна Чорновол.

За її словами, сьогодні фракції "Батьківщина", "Самопоміч" та частина депутатів від "Блоку Петра Порошенка" "зробили для себе вибір", коли не додали голосів за включення законопроекту про повернення активів до порядку денного. "Вони показали, що працюють адвокатами Януковича за дивіденди. Я знаю, що "смотрящі" за цими схемами ходять і переконують нинішніх депутатів, щоб вони не підтримували наш законопроект. Оскільки, у разі зняття арешту, частину грошей у вигляді комісійних дадуть і їм", - впевнена Чорновол.

Своєю чергою заступник голови Верховної Ради, депутат від "Самопомочі" Оксана Сироїд заявила, що законопроект щодо особливостей повернення державі коштів до ухвалення вироку суду не має нічого спільного із поверненням до держбюджету активів, що належали людям з оточення Януковича.

У червні 2014 року Служба фінансового моніторингу України та фінансова розвідка України виявили 42 компанії-нерезидента, близькі до екс-президента Януковича, і заблокували на рахунках 19 таких компаній 1,5 млрд дол. Значна частина грошей через офшори спрямовувалася на придбання облігацій внутрішньої державної позики України. Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк тоді звернувся до Генпрокуратури, СБУ та судів із проханням прискорити розгляд справи і повернути гроші в державний бюджет.

Яценюк закликає якнайшвидше розпочати процедуру конфіскації на користь держави 1,5 мільярда доларів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 779 | Додав: adminA | Теги: Гройсман, Народний фронт, 17 березня, КПК, зміни | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]