Сб, 2024-04-20, 11:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:38
Регрес України
Інші останні Іноземна преса про Україну

Рівно 5 років і один день тому почалися переговори про доленосну угоду, мета якої - політична асоціація та економічна інтеграція України з Євросоюзом, нагадують у своїй статті в The New York Times п'ять міністрів закордонних справ - Карл Більдт (Швеція), Вільям Хейг (Великобританія), Карел Шварценберг (Чехія), Радослав Сікорський (Польща) та Ґідо Вестервелле (Німеччина).

У 2007 році на українську демократію покладалися великі надії. Але сьогодні процес зайшов у глухий кут. "Правда, переговори щодо Угоди про асоціацію успішно завершилися в грудні 2011 року, але подальший прогрес - підписання та ратифікація Угоди - фактично заблокований через дії України", - пишуть автори. "Розвиток подій в Україні в останні два роки змусив нас засумніватися в намірах Києва щодо засадничих цінностей, які є фундаментом і для Угоди, і для наших відносин у більш широкому сенсі", - пояснюють вони.

Після обрання Януковича Україна схвалила масштабну програму реформ, і ЄС привітав її "європейський вибір", як висловлюються міністри. Але стан української демократії викликає у авторів побоювання. "Незалежні ЗМІ та громадські організації повідомляють про тиск з боку влади", на низку провідних опозиціонерів заведені кримінальні справи, Юлію Тимошенко та Юрія Луценка вже засуджено до тюремного ув'язнення. "Ці судові процеси мають ознаки політично вмотивованої і селективної юстиції", - йдеться в статті. За думку міністрів, такий поворот подій несумісний з європейським вибором України.

"Лакмусовим папірцем" стануть жовтневі парламентські вибори, зазначають автори. "Обов'язок уряду - забезпечити, щоб усі політичні партії, зокрема опозиція та її лідери, могли брати участь у виборах на рівноправних умовах", - рекомендують міністри.

Автори підкреслюють, що вважають себе союзниками України і вірять в її демократичний і економічний потенціал. "Жителі України - європейці, що поділяють європейські цінності. Наша мета - дати Україні міцне місце в європейській сім'ї, символом чого стануть підписання та ратифікація Угоди про асоціацію", - пишуть міністри.

"Ми закликаємо українське керівництво проявить політичну хоробрість і мудрість, які необхідні для здійснення цих завдань", - підсумовують автори.

Переклад InoPressa


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 1177 | Додав: adminA | Теги: Регрес України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]