Пт, 2024-03-29, 03:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:56
Румунію і Болгарію Нідерланди знову відмовилися пустити в Шенген
Інші останні Новини Європейського Союзу

Румунія і Болгарія на нинішньому саміті ЄС знову не отримають згоди на приєднання до Шенгенського простору.

Глава уряду Нідерландів Марк Рютте у четвер, 1 березня, заявив після прибуття на саміт до Брюсселя, що ці дві країни ще не виконали всіх необхідних умов для скасування паспортного контролю на їхніх кордонах, передає ИТАР-ТАСС.

Таким чином Нідерланди підтвердили своє вето, запроваджене торік.

"Ми думаємо, що Болгарія і Румунія не зробили всього, що потрібно. Вони просунулися вперед, але недостатньо для виконання поставлених нами умов Шенгену", - сказав нідерландський прем'єр.

"Питання про прийом Румунії і Болгарії в шенгенський безвізовий простір буде розглянуто Радою у вересні 2012 року", - йдеться в заяві.

Водночас, як заявив за підсумками першого дня саміту Євросоюзу президент ЄС Герман ван Ромпей, країни ЄС затвердили "дорожню карту" приєднання Румунії і Болгарії до шенгенського простору. "Ми домоглися хорошого прогресу і погодили "дорожню карту" щодо приєднання до Шенгену Румунії і Болгарії, погодили, що необхідно зробити", - підкреслив він.

"Настав час зняти перешкоди для приєднання до Шенгену Румунії і Болгарії, і це має статися вже невдовзі", - сказав, у свою чергу, глава Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу.

Як повідомляють у дипломатичних колах, Гаага насамперед невдоволена результатами боротьби Болгарії з організованою злочинністю і корупцією, а також недостатнім контролем своїх зовнішніх кордонів.

Зауважимо, що напередодні лідери Євросоюзу відклали до березня 2012 року ухвалення рішення про входження Болгарії та Румунії до Шенгенської зони, йдеться у висновку за підсумками зустрічі.

У вересні 2011 року Нідерланди наклали вето і чекають підтвердження експертами того, чи справді дві країни дотримуються домовленостей із прикордонного контролю та щодо вдосконалення юридичної системи.

Проти прийому Болгарії та Румунії до Шенгену заперечували також Німеччина, Франція і Фінляндія, але вони зняли свої претензії.

Європарламент раніше закликав Європейську Раду схвалити долучення Болгарії та Румунії до Шенгенського простору, оскільки вони повною мірою виконують технічні вимоги до його учасників.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1010 | Додав: adminA | Теги: Румунію і Болгарію Нідерланди знову | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]