Чт, 2024-04-18, 06:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:52
Савченко не падає духом. Керрі їде вмовляти Путіна. ВІДЕО
Інші останні Новини російської федерації

Надія Савченко почувається добре і не сприймає своє становище як трагедію.

Про це розповів телефоном "5-му каналу" адвокат Надії Савченко Марк Фейгін, який вперше зустрівся з українкою після оголошення вироку суду.

"Фізично вона почувається дуже добре, морально вона теж цілком благополучна. Термін, який їй виписали незаконно, вона не сприймає як трагедію, не драматизує. Ми обговорювали подальші дії, її стан поки що не викликає занепокоєння", - наголосив він.

Також захисник розповів про подальші дії щодо захисту Надії.

"Міністри зовнішньополітичних відомств США та Німеччини зустрілися в Москві. Як тільки ця інформація з'явиться, зрозуміло, ми будемо якось коригувати наші плани. Що стосується процесуальної точки зору, я вже говорив, що подав до робочої групи ООН щодо незаконних затримань відповідну петицію, чекаю у квітні результату", - розповів Фейгін.

Держсекретар США Джон Керрі на переговорах з російським керівництвом планує порушити тему звільнення української льотчиці Надії Савченко. Про це повідомив журналістам високопоставлений чиновник Держдепартаменту США, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Держсекретар обов'язково підніме тему Савченко", - сказав він.

За його словами, у Вашингтоні вкрай стурбовані вироком Савченко.

"22 роки - несправедливе рішення, стан її здоров'я викликає побоювання", - зазначив представник Держдепу.

"Дуже важливо, щоб ця ситуація вирішилася, і вона (Савченко - ред.) якомога швидше опинилася в Україні", - додав він.

Питання звільнення Надії Савченко буде серед перших на зустрічі державного секретаря США Джона Керрі з президентом РФ Володимиром Путіним. Про це в ефірі "112 каналу" заявив адвокат українки Ілля Новіков.

"У мене є інформація з певного джерела, що питання Надії буде або першим, або другим на порядку денному цієї зустрічі (Керрі з Путіним - ред.)", - сказав захисник.

Як повідомлялося, суд у Росії 22 березня засудив Савченко до 22 років ув’язнення за нібито вбивство російських журналістів, які незаконно перебували на сході України для інформаційного супроводу російських бойовиків.

Також суд присудив Савченко штраф у 30 тис. рублів за "незаконний перетин кордону".

Савченко та її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили бойовики, які потім примусово переправили її до Росії.

Також адвокати пояснили, чому Савченко не подаватиме апеляцію. Так, як зазначає адвокат Микола Полозов, рівень ухвалення рішень у справі Савченко тепер - на самій вершині політичного Олімпу. Захисники обіцяють докласти всіх зусиль, щоб умовити льотчицю відмовитися від сухого голодування, яке вона збирається знову почати на десятий день після оголошення вироку.

Савченко незаконно утримують у РФ з середини літа 2014 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини російської федерації | Переглядів: 776 | Додав: adminA | Теги: Савченко, дух, Путін, Керрі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]