Пт, 2024-04-19, 16:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:32
Шокін заявляє, що його збираються фізично знищити
Інші останні Кримінальні новини

Генеральний прокурор України Віктор Шокін заявляє, що у нього є всі підстави вважати, що його можуть фізично усунути. Про це він сказав сьогодні, 21 липня, на брифінгу в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"У мене є обґрунтовані підстави, що стосовно мене готуються різного роду провокації, в тому числі з моїм здоров'ям ... У мене є обґрунтовані підстави вважати, що мене хочуть знищити фізично", - сказав Шокін.

"Я хочу повідомити вам і всім зацікавленим особам, що є такі чутки, що я постійно хворію або не хворію, або скоро помру, так от: за останній рік моєї роботи, з 27 червня 2014 року, я жодного дня не був на лікарняному. І жодного разу не хворів. Це те, що є", - пояснив він.

Разом з тим, генпрокурор додав, що у нього є всі підстави вважати, що стосовно нього "ведуться різного роду провокації". "На жаль, у зв'язку з тим, що я став на шлях боротьби з корупцією на всіх напрямках, без винятку, я заважаю багатьом добувати незаконно бурштин, пісок, заважаю іншим незаконним оборудкам. Тому в мене є обґрунтовані підстави вважати, що мене хочуть знищити і фізично. На жаль, це так ", - повідомив він.

Шокін додав, що проінформував про це президента України і Службу безпеки України.

Нагадаємо, 12 червня у Верховній Раді України розпочався збір підписів за відставку Шокіна.

15 липня стало відомо, що комітет Ради з питань запобігання та протидії корупції рекомендуватиме парламенту розглянути питання звільнення Шокіна з посади генерального прокурора України.

Президент України Петро Порошенко заявляє про повну підтримку Шокіна.

Також слід згадати, що в ГПУ назрівав конфлікт через справу "прокурорів-хабарників". Заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе каже, що ГПУ болісно сприймає чистки в своїх але, але зазначає, що Шокін "обрав сторону справедливості".

Шокін хоче створити "молодіжну прокуратуру"

"У продовження нашого реформування я ухвалив рішення, і повідомляю вам, що ми хочемо - по-перше, я хочу, і мої заступники мене підтримують - створити, я її назвав, може, й не дуже добре, молодіжну прокуратуру", - розповів Шокін .

За його словами, це буде абсолютно нова реформа, і нічого подібного раніше в прокуратурі не було. "Я хочу відібрати на конкурсних засадах з числа студентів юридичних факультетів усіх вищих навчальних закладів України молодих, перспективних людей, які б на відкритій конкурсній основі прийшли в прокуратуру. І вони з них вибрали генерального прокурора, заступників генпрокурора, колегію Генпрокуратури і брали б безпосередню участь в роботі Генпрокуратури", - розповів Шокін.

Тобто, як пояснив генпрокурор, він хоче надати цим молодим людям право брати участь у засіданнях колегії, в обговоренні всіх аспектів діяльності органів прокуратури, щоб у них була можливість робити свої пропозиції, які будуть обов'язково враховані.

"Мета цієї моєї ідеї полягає в тому, що реформування у нас почалося, але необхідно завчасно подумати про те, що повинні прийти знову нові люди. Зараз ми наберемо 700 людей і створимо місцеві прокуратури, а далі необхідно йти далі. Я маю на увазі прихід на конкурсній основі цих людей. Вони вже знатимуть організацію роботи прокуратури, аспекти, види діяльності, функції прокуратури. Таким чином, вони будуть підготовлені надалі проходити конкурси на заміщення вже нових посад у самій Генеральній прокуратурі ", - пояснив він.

За словами Шокіна, можливо, йтиметься і про посади генпрокурора і його заступників, прокурорів регіонального рівня.

Також він додав, що в стаж роботи в органах прокуратури може бути зарахована робота цих молодих людей у так званій Молодіжної прокуратурі, щоб у них був 5-річний стаж і вони могли поза конкурсом проходити в якості кандидатів на посади керівників Генпрокуратури.

Генпрокурор додав, що з приводу цього питанння радився зі своїм заступником Давидом Сакварелідзе, і в цьому плані було знайдено повне розуміння. "Я йому доручив розробити положення про конкурсний відбір в так звану Молодіжну прокуратуру", - сказав Шокін.

Нагадаємо, з 20 липня по 2 серпня проходить прийом документів документів на заміщення 700 керівних посад в місцевих прокуратурах.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 865 | Додав: adminA | Теги: фізично знищити, його, Шокін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]