Сб, 2024-04-20, 03:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:21
Сили АТО відбили атаку під Новотроїцьким. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Бойовики не припиняють порушувати умови перемир'я і вести вогонь по позиціях сил АТО із забороненої мінськими домовленостями зброї.

Про це прес-центр штабу АТО повідомляє на сторінці в Facebook.

"Загалом за минулу добу ворог вчинив 53 обстріли позицій Збройних Сил України. Найбільше їх було зафіксовано на Донецькому напрямку, а саме 48", - йдеться в повідомленні.

Під мінометним обстрілом опинилися позиції українських військ у населених пунктах Яковлівка, Старомихайлівка, Лозове, а також у районі Донецького аеропорту. Вогонь вівся з мінометів калібру 82 мм і 120 мм. Всього бойовики випустили понад сто мін.

Крім того, позиції поблизу Лозового терористи обстріляли також з гранатометів і озброєння БМП-1.

Найбільшу кількість раз бойовики обстріляли позиції сил АТО в Авдіївці, Зайцевому, Майорську, Пісках і Опитному.

На Маріупольському напрямку бойовики обстріляли українських захисників поблизу Широкиного, Нововибоївки, Докучаєвська. Зокрема, тут терористи застосували міномети калібру 120 мм.

Також поблизу Богданівки був виявлений ворожий безпілотник.

У районі населеного пункту Новотроїцьке Донецької області військові 72-ї бригади відбили атаку бойовиків.

"Біля населеного пункту Новотроїцьке проросійські бойовики під'їхали на КамАЗі до позицій 72-ї бригади на відстань до 1 кілометра. З нього вийшли близько 30 чоловік піхоти, спішилися і вишикувались у бойовому порядку та пішли штурмом на наш опорний пункт. Наші бійці відкрили вогонь на ураження, як результат - підбитий КамАЗ, а з поля лунають стогони і крик поранених", - йдеться у повідомленні.

Бій тривав близько півгодини. Сепаратисти намагалися атакувати українських бійців спочатку зі стрілецької зброї, а потім застосували автоматичні та станкові протитанкові гранатомети.

Поранених і вбитих серед бійців 72-ї бригади, на щастя, немає. Бойовики зазнали втрат, але їх точну кількість поки що з'ясувати неможливо.

Як повідомлялося, в промисловій зоні Авдіївки ввечері у вівторок, 22 березня, точилися потужні бої. Бойовики з боку Ясинуватої вже протягом трьох тижнів намагаються пройти через промзону Авдіївки, що неподалік Ясинуватської розв'язки. При цьому в штабі АТО зазначали, що вдень в Авдіївці працює ОБСЄ, тому бойовики не стріляють. Атаки починаються, коли настають сутінки.

Взяття 16-м батальйоном 58-ї бригади без порушення Мінських домовленостей і без застосування заборонених озброєнь Авдіївської промзони і як наслідок - можливість вогневого ураження техніки супротивника, на трасі Донецьк-Горлівка в районі Ясинуватської розв'язки вважається головним воєнним досягненням останніх тижнів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 753 | Додав: adminA | Теги: сили АТО, Атака, Новотроїцьке | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]